23948sdkhjf

Aas Mek velger PG Flow Solutions til Sølvtrans-fartøy

Aas Mekaniske Verksted har tildelt PG Flow Solutions en kontrakt for å levere en rekke pumper til to brønnbåter som verftet bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Den norske pumpe- og væskehåndteringsspesialisten PG Flow Solutions skal levere åtte av selskapets store sjøvannssirkulasjonspumper, som sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn, til hver av de to brønnbåtene.

I tillegg skal selskapet levere diverse maskinrompumper til hovedmaskineri og hjelpemotorer, samt diverse pumper til generelle pumpebehov som er kreves til driften av brønnbåtene.

Nybygg nr 211 og 212

De to nye brønnbåtene er nybygg nummer 211 og 212 fra Aas Mek. Verksted. På tampen av 2020 vant PG Flow Solutions kontrakter for å levere tilsvarende pumpesystemer til nybygg 208, 209 og 210.

– Vi er godt kjent med Aas Meks arbeidsmetoder og fartøysdesign, og de kjenner pumpeteknologien vår veldig godt. Jeg tror vi begge ser på samarbeidet vårt som smidig og relativt risikofritt, samtidig som vi er svært bevisste på de strenge kvalitetskravene vi alltid skal levere i henhold til, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

To fiskebrønner

De to søsterskipene er av verftets eget design, type AAS 3002 ST. Hver båt har en lastekapasitet på 3 000 kubikkmeter fordelt på to fiskebrønner. Lengden på fartøyene er 76,96 meter, bredde 17,80 meter, og 5,90 meters dybde i riss. De to nybyggene skal overleveres til Sølvtrans i løpet av 2023.

Sjøvannssirkulasjonspumpene til PG Flow Solutions er svært effektive og er utviklet for å sikre best mulig fiskevelferd, som igjen oversettes til økonomiske besparelser for sluttkunde. Mannskapet om bord på skipet kan enkelt vedlikeholde pumpene uten bistand fra en ekstern servicetekniker, noe som bidrar til å holde driftskostnadene nede.

Sammenstilles i Sande

Pumpesystemene skal sammenstilles ved PG Flow Solutions’ fabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold, og deretter leveres til Aas Mekaniske Verksteds verft på Vestnes i Møre og Romsdal. PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

 

Kilde: PG Flow Solutions

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14