23948sdkhjf

Stor Statoilkontrakt til Reinertsen

Reinertsen skal bygge om raffineriet på Mongstad til å produsere lavsvovel autodiesel samt øke kapasiteten med 12 prosent. Kontrakten holder 100-140 fagarbeidere i jobb de neste 2 årene.
- Dette var en viktig kontrakt for oss som vi vant på lav usikkerhet i gjennomføringsfasen. Vi evner å redusere usikkerhet om tid og kost fordi vi har med oss tung ingeniørkompetanse, dypt inni hver detalj her. Hos oss sitter nemlig ingeniørene tett på fagarbeiderne, ved vårt eget offshoreverft i Orkanger og on-site på Mongstad. Slik leverer vi sømløst, forklarer Thomas Reinertsen i en pressemelding.

Reinertsen har tidligere gjort FEED studier, detaljprosjektering og innkjøp. Med denne kontrakten på plass er Mongstad Revamp Unit 800 Prosjektet et fullstendig in-house EPCI-prosjekt for Reinertsen.

Bedre og mere diesel
Prosjektet er et såkalt Revamp prosjekt hvor Reinertsen går inn og modifiserer raffineriet. Statoil ønsker å øke produksjonen fra 94 tonn i timen til 105 tonn i timen. I tillegg skal Reinertsen redusere svovelinnholdet ned til 0,01 promille, eller 10 ppmwt som er Euro5 EU-kravet til autodiesel.

Høy aktivitet
Mye av byggeaktiviteten vil foregå under normal fabrikkdrift. Nedstengning er planlagt i to trinn. Først med en kort stopp i september før en større operasjon er planlagt i løpet av høsten 2016 hvor mye arbeid gjennomføres av 60 av Reinertsens fagarbeidere over to uker.

Prosjektet skal øke reaktorens størrelse ved å øke katalysator volumene, øke varmeintegrasjonen og dieseltanken for blanding og lagring. 80 av Reinertsens fagarbeidere ved verftet i Orkanger bygger også en helt ny høytrykksseksjon med to reaktorer, ti varmevekslere og en varmeseparator.

I tillegge bygges en mindre varme veksler for å bedre varmeintegrasjonen med en annen enhet (Unit 600), og ytterligere to vekslere skiftes grunnet trykkfall. Totalt er det altså snakk om 3 reaktorer og 14 varmevekslere.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094