23948sdkhjf

Betalte ikke inn til de ansattes pensjon

88 tidligere Reinertsen-ansatte har rettet krav mot konkursboet fordi selskapet ikke betalte inn pensjonsinnskudd. Ledelsen kan ikke forklare hvorfor.
I går ble det holdt ny skiftesamling i Sør-Trøndelag tingrett. Der la bostyrer Joar Grimsbu i advokatfirmaet Arntzen de Besche fram en redegjørelse hvor det fremgår at det samlede kravet mot boet nå er på rundt 1.672 millioner kroner, skriver Adresseavisen.

Pensjonskrav på 7,5 millioner
Pensjonskravet fra de 88 tidligere ansatte er på 7,5 millioner kroner, hvorav drøye 4 millioner er prioriterte krav som vil bli dekket. De resterende 3,5 millioner er såkalte uprioriterte krav, fordi innskuddene skulle vært innbetalt minst seks måneder før Reinertsen ba om gjeldsforhandlinger.

Har ingen forklaring
Tidligere styreleder og daglig leder Torkild R. Reinertsen har ifølge avisen ingen forklaring på hvorfor pensjonsinnskuddene ikke ble innbetalt.

– Jeg har ikke så mye kommentar til dette, for det er mange detaljer i den saken som jeg ikke kjenner. Det er ikke et tegn på at vi ikke prioriterte det, for vi har betalt slike ting hele tiden. Men i en kort periode ble det ikke gjort, sier Reinertsen til Adresseavisen og legger til at han beklager.

Ikke konkludert enda
Bostyrer Grimsbu poengterte under skiftesamlingen at det ennå ikke er trukket en konklusjon om årsakene til konkursen, eller om det er grunn til å fremme erstatningskrav mot selskapets ledelse, skriver avisen videre.

Dette skal bli avklart før neste skiftesamling som skal være i september.

Aker Solutions kjøpte virksomheten
Oljeserviceselskapet Reinertsen hadde rundt 700 ansatte da Aker Solutions meldte om oppkjøpet av virksomheten for rundt 212 millioner kroner i slutten av mars i fjor.

Aker Solutions kjøpte ikke selskapet Reinertsen, men selve virksomheten. Dermed slapp selskapet å overta Reinertsen gjeld, ifølge Adresseavisen.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093