23948sdkhjf

Havyard har signert kontrakt på nytt design for Esvagt

Havyard Design & Solutions AS i Herøy har signert kontrakt med Astilleros Zamacona på levering av en design og utstyrspakke for bygging av en Havyard 931 CCV
Dette blir det fjerde skipet Havyard Design & Solutions i Herøy har designet for Esvagt. De tre første skipene, av type Havyard 832 SOV er levert / skal leveres fra Havyards eget verft i Leirvik i Sogn.

Det nye designet skal leveres av det spanske verftet Astilleros Zamacona som også har bygd skip til Esvagt tidligere. Den nye kontrakten inneholder også levering av en større utstyrspakke bestående blant annet av fremdriftssystem, navigasjon, automasjon og dynamisk posisjoneringssystem. Skipet skal leveres fra verftet i mai 2017.

Trofast kunde innen fornybar energi
Salgsdirektør Gisle Vinjevoll Thrane i Havyard Design & Solutions er godt fornøyd med Havyards strategi om å lykkes innenfor ulike segmenter, noe denne kontrakten bekrefter.

- Vi har i flere år utviklet design til andre markeder i tillegg til skip for offshore oljeproduksjon, sier Thrane.

– Dette gjør vi både for å være mindre sårbare ved svingninger i offshore markedet og for å utnytte kompetansen vi har fra offshore i andre marked. Vår kompetanse, metodikk og verktøy innen skipsdesign er anvendbare for mange typer skip og det må vi dra nytte av. Vi kan da både tilby design til kunder som opererer i forskjellige segmenter og til nye kunder i segmenter vi ikke har vært i fra før.

- Esvagt er en slik kunde som operer i flere segment der vi kan tilby design til forskjellige skipstyper, fortsetter Thrane.

– Esvagt har skip både til beredskap mot offshore oljeproduksjon, oljevernberedskap, personelltransport og støtte til offshore vindkraftproduksjon. Havyard kan tilby design til de fleste av disse skipstypene. Verftet til Havyard i Leirvik i Sogn har allerede levert to vindmølle service skip med Havyard design og har ett til under konstruksjon. Vi er godt fornøyde med at Esvagt velger nok et Havyard design og vår målsetning er å fortsette å levere produkt som gjør at Esvagt fortsetter å ha oss som en langsiktig partner i utvikling av sin flåte. Det er også gledelig at vi kan fortsette det gode samarbeidet med Astilleros Zamacona som fra før har levert tre beredskapsfartøy med Havyard Design fra sitt verft i Spania. Zamacona har også levert et avansert beredskapsfartøy til Esvagt tidligere så her er det allerede lagt et godt grunnlag for samarbeid, avslutter Salgsdirektør Gisle Vinjevoll Thrane.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079