23948sdkhjf

Fiskebåt-kontrakt sikrer jobbene

Flekkefjord-verftet Simek signerer en ny kontrakt på en fiskebåt, som sikrer tilnærmet full sysselsetting ved verftet frem til jul 2016
Kontrakten gjelder en 75 meter lang kombinert snurper og tråler til et shetlandsk rederi. Verdien av kontrakten er 250-300 millioner kroner, melder Simek.

– Simek har et godt navn på Shetland – og vi har tidligere levert skip til samme fiskerederi, beretter direktør Øyvind Iversen.

Skipet er designet av Skipsteknisk Design, og det skal bygges blokker til skipet i Polen. Disse blokkene kommer til Flekkefjord på vårparten neste år og skal monteres i skipsverftets industrihall. Skipet skal leveres i desember 2016.

– Det betyr at vi med enkelte mindre opphold, kommer til å ha god aktivitet på Simek helt frem til neste jul.

Ny kjøper til offshoreskip
Simek melder dessuten at verftet har funnet en ny kjøper til verftets siste nybygg.

Offshorefartøyet var egentlig kontrahert av det skotske offshorerederiet Fletcher Shipping, men på grunn av finansieringsvansker er skipet i stedet for solgt til amerikanske Edison Chouest Offshore.

Skipet vil nå bli malt om til det nye rederiets farger. Skipet vil også få et nytt navn, og skal også bygges om til Fi-Fi system. Når dette har blitt fullført blir skipet overlevert til de nye eierne.

Dette vil bli det andre skipet Simek leverer til Edison Chouest.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078