23948sdkhjf

Andersen Mek. Verksted kjøper SIMEK-eiendom

Andersen Mek. Verksted (AMV/AH) har onsdag signert kjøp av verftsområde tidligere tilhørende Simek AS.

- Vår hensikt med kjøpet er et ønske om en videre industriell drift på verfts eiendommen. Pr. i dag utredes ulike muligheter hvor vi vil komme tilbake til når ytterligere detaljer er konkretisert, heter det i en pressemelding fra AMV/AH.

Videre i pressemeldingen heter det at AMV har behov for ytterligere arealer for videreutvikling av egen virksomhet og deler av anlegget vil bli benyttet til dette. Man er i dialog om etablering av virksomhet til underleverandør av AMV som vil være en attraktiv leverandør til den mekaniske industri i regionen.

 Videre jobbes det med å sikre avtaler med andre industrielle aktører for å sikre drift på deler av anlegget som ikke benyttes av overnevnte. 

 - Vi ser gjensidige effekter mellom vår drift og verfts eiendommen. Det er et flott anlegg som vil kunne være et godt utgangspunkt for å videreutvikle den virksomheten som AMV AS i dag utøver. I tillegg er det ønskelig å tilrettelegge for å tiltrekke andre aktører eiendommen er hensiktsmessig for, skrives det videre i pressemeldingen.

 Målet er å bidra til at regionen beholder og videreutvikler den trygge næringen som mekanisk industri betyr og vil bety i fremtiden. Vår oppfatning er at lokalt, industrielt eierskap vil styrke eiendommen samt bidra til ytterligere synergieffekter i forhold til en effektiv og produktiv utnyttelse av området til industrielle formål.

 

AMV AS er en mekanisk bedrift som har virksomhet i Norge, Sverige, Kina og Sør-Amerika.

Totalt antall ansatte i konsernet er ca 200 og en årlig omsetning på rundt 625 millioner kroner.

Selskapet jobber både mot tunnel/anlegg/gruve med egenutviklede produkter samt at det er en leverandør inn mot olje og gass da primært inn mot bore utrustning og spesialprosjekter.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.626