23948sdkhjf

Utnevnt til nasjonalt knutepunkt for grønn industriutvikling

Eyde-nettverket er utnevnt til en verdensledende klynge for bærekraftig prosessindustri.
Næringsminister Monica Mæland og kommunalminister Jan Tore Sanner utnevnte fredag Eyde-nettverket til status som NCE-klynge - en verdensledende klynge for bærekraftig prosessindustri. Det melder Eyde-nettverket.

- Det er særlig viktig i den tiden vi lever i, når utsiktene er usikre, at Norge satser på grønn og bærekraftig industri. Eyde-nettverket er en del av det grønne skiftet. En ledende del. Vi er ingen grønn mote, men jobber med miljøforbedringer og utviklingen av grønnere prosesser og produkter i praksis, sier Helene Falch Fladmark, leder av Eyde-nettverket.

- Statusen som NCE og den økonomiske støtten vi får gjennom statusen som NCE gir oss, er en svært viktig kraft for å forsterke det arbeidet vi startet for åtte år siden, sier Fladmark.

Langvarig satsing
- Dette betyr at vi kan realisere det vi ønsker at prosessindustrien i Norge skal bli. Den kommer til å være konkurransedyktig og bærekraftig i et langvarig perspektiv. Norge har lang tradisjon for denne type industri. Gjennom Eyde-nettverket sikrer vi et nasjonalt grunnlag for teknologisk konkurransekraft til bedriftene våre, sier administrerende direktør i Saint-Gobain CM Lars Petter Maltby, som er styreleder i Eyde-nettverket.

- Et eksempel på dette, er når vi utvikler løsninger for å eliminere og resirkulere avfall eller alternative fornybare råvarer. Nye bedrifter vil utvikles og skal tjene penger på å utvikle løsninger for dette, sier Maltby.

- Fremragende i global sammenheng.
- Et internasjonalt panel har evaluert Eyde-nettverket, og vurdert nettverket som fremragende i global sammenheng. Utnevnelsen av Eyde-nettverket til NCE er en anerkjennelse av det arbeidet vi bedriftene sammen legger ned for å utvikle oss videre, og det henger høyt, sier teknologisjef i Elkem, Håvard Moe.

Elkem er en av Eyde-nettverkets medlemsbedrifter, og et av verdens ledende selskaper innen miljøvennlig produksjon av metaller og materialer. De viktigste produktene er solcellesilisium, silisium, spesiallegeringer til støperiindustrien, karbon og microsilica.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063