23948sdkhjf

Kongsberg Evotec må betale 95 millioner kroner til Rolls-Royce Marine

Sunnmøre Tingrett avsa torsdag dom i rettsaken mellom Rolls-Royce Marine og Kongsberg Evotec.
Rolls-Royce Marine tok ut stevning 7. mars 2014 mot Kongsberg Evotec, og saken, som det torsdag ble avsagt dom i, gjelder krav om forbud mot salg, markedsføring og produksjon av produkter, samt krav om erstatning for brudd på markedsføringsloven.

I stevningen argumenterte Rolls-Royce for at Kongsberg Evotec urettmessig har utnyttet know-how og forretningshemmeligheter i utviklingen av sin produktportefølje for akterdekksoperasjoner og seismiske fartøy, og i utvikling av enkeltprodukter.

Rettens konklusjon var at Kongsberg Evotec pålegges å betale Rolls-Royce Marine 95 millioner kroner i erstatning.

Retten frifant samtidig Kongsberg-selskapet fra kravet om forbud mot salg og markedsføring av produktene knyttet til akterdekksoperasjoner og seismiske fartøyer.

En skuffet kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen sier i en pressemelding:

- Vi har ikke fått tid til å vurdere dommen i detalj, men registrerer at retten ikke har hensyntatt våre argumenter og er skuffet og uenige i bevisvurderingen. Vi vil i løpet av de nærmeste dagene gjennomgå domsgrunnlaget og vurdere ankespørsmålet, uttaler han.

Konserndirektør John Knudsen i Rolls-Royce er derimot annerledes tilfreds etter dommen:

- Dette er en viktig prinsipiell avklaring for Rolls-Royce, og vi er fornøyd med at retten ved å tilkjenne oss erstatning også har gjort en viktig markering i spørsmålet om rettigheter til vår intellektuelle kapital. Vi ønsker selvfølgelig velkommen all konkurranse på like premisser, men aksepterer ikke at våre ansattes innsats og våre investeringer i innovasjon og produktutvikling skal bli urettmessig utnyttet av andre, uttaler John Knudsen i Rolls-Royce.

Ifølge Laagendalsposten har konflikten sin bakgrunn i at Kongsberg Evotec kjøpte opp selskapet Evomec i 2011, som besto av ingeniører som hadde en link tilbake til Rolls-Royce Marine. I 2008 inngikk de to samarbeidsavtaler om henholdsvis utvikling, engineering, markedsføring og salg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11