23948sdkhjf

Legger press på regjeringen

- Eyde-nettverket har arbeidet for dette, og er godt fornøyd med at Stortinget nå legger press på Regjeringen for å få til en generell ordning for å støtte industrielle pilotsentre. Det sier leder av Eyde-nettverket, Helene Fladmark.
I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å bidra med 20 millioner kroner til en testlab på Sørlandet som industribedrifter ønsket å opprette i samarbeid med Universitetet i Agder. Gjennom forhandlingene i Stortinget ber Venstre, KrF, H og FrP nå regjeringen utrede en generell ordning for å støtte pilotanlegg av denne typen. Det skriver Eyde-nettverket i sitt nyhetsbrev.

- Eyde-nettverket har arbeidet for dette, og er godt fornøyd med at Stortinget nå legger press på Regjeringen for å få til en generell ordning for å støtte industrielle pilotsentre. Pilotering er en svært viktig del av innovasjonsprosessen for prosessindustrien, og i vår klynge ønsker vi å samarbeide om å utvikle bedriftenes pilotsentre gjennom Eyde Innovation Centre, sier leder av Eyde-nettverket, Helene Fladmark.

1. juni ble Venstre. Krf, H og FrP enige om revidert nasjonalbudsjett. Blant vedtakene er: "Stortinget ber regjeringen utrede behovet for, og eventuelt hvordan, det offentlige kan stimulere til etablering og videreutvikling av næringsnære sentre/anlegg for testing, simulering og visualisering."

- Hull i virkemiddelapparatet
– Vi har i flere år ment og dokumentert at mangel på en ordning for å understøtte bedriftenes arbeid med pilot/demo/testing/verifisering er et hull i virkemiddelapparatet. Det er svært gledelig at det i dag er en bred politisk erkjennelse at myndighetene bør delsponse slike aktiviteter der flere bedrifter er involvert, sier direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde til www.norskindustri.no .

– Vi har i flere år arbeidet for en slik ordning og blant annet bidratt med innspill til en arbeidsgruppe i virkemiddelapparatet som i februar i år la frem en rapport med forslag til løsninger. Vi håper nå Næringsminister Monica Mæland lytter til Stortinget og legger frem en ordning som kan starte opp i 2016, sier Helene Fladmark.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063