23948sdkhjf

Reinertsen signerer Johan Sverdrup-kontrakt

Reinertsen AS er tildelt en 4,5 års kontrakt med Statoil på engineering og oppfølging av olje- og gasseksportrørledninger fra Johan Sverdrupfeltet til land.
Oljen fra Johan Sverdrup skal ilandføres til Mongstad i en 26 mil lang 36`` rørledning til havs og en ca. 1 mil lang landrørledning siste del inn til Mongstad. Gassen skal eksporteres i en 16 mil lang 18`` rørledning til Kårstø. Gasseksportrøret knyttes til Statpiperøret vha en T-kopling like utenfor Karmøy.

Den største utfordringen i prosjektet ligger i kryssingen av Fedjeosen, en 20 km lang seksjon av oljerørledningen som krysser en dyprenne øst for Fedje med et vanndyp på 580 m og med svært ujevn sjøbunn.

I tillegg til overordnet prosjekterings- og systemansvar for rørledningene inkl. landfall skal Reinertsen prosjektere en ventilstasjon ved Johan Sverdrup, en endemanifold ved oppkoplingen til Statpipe og en T-kopling for fremtidig bruk. Videre skal selskapet utføre engineeringassistanse og verifikasjon i forbindelse med landrøret.

Kontrakten har en varighet på 4,5 år og cirka 25-30 ingeniører i Reinertsen skal arbeide med prosjektet.

Kontrakten ble vunnet i hard konkurranse med norske og utenlandske selskaper, melder Reinertsen AS, som har over 30 års erfaring med subsea-rørledninger og undervannsanlegg.

Dette er dog en av de største kontraktene av denne typen. Firmaet har jobbet med tidligere faser av det samme prosjektet i litt over et år, for Statoil.

- Det er godt å bli vist tillit også ved denne tildelingen, særlig i et midlertidig trått olje- og gass-marked, heter det i meldingen fra Reinertsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.145