23948sdkhjf

20 DOF-ansatte mister jobben

Reduserer staben ved kontorene i Austevoll, Bergen og Aberdeen.
– Vi har snakket med alle det gjelder, og noen av dem har fått oppsigelsen allerede, sier administrerende direktør Anders Waage, til Maritime.no.

Brorparten av de omlag 20 som sies opp, er i dag ansatt ved kontorene i Austevoll og Bergen.

– Det er en generell nedbemanning, men vi prøver selvfølgelig å hjelpe dem å finne ny jobb og ta vare på dem etter beste evne, sier Waage.

Waage begynte i Dof i 1983 som kaptein på Skandi Fjord. Siden 1991 har han hatt forskjellige ledende stillinger i selskapet. Direktøren har aldri vært borti noe lignende som den kuttrunden de gjennomfører ved kontorene nå.

– Det er gode folk vi sier opp og dette er ikke noe vi liker å gjøre og en slik prosess har vi ikke vært gjennom før. Denne nedturen kom bråere enn forventet og situasjonen vi har nå er tøffere enn noe vi har vært med på.

Dof Management har i tillegg kontorer i Singapore, Argentina og Australia, men selskapet har, ifølge Waage, ingen planer om videre nedbemanning per i dag.

De sjøansatte har ikke fått noen signaler om nedbemmanning hos DOF.

Før helgen meldte konkurrenten Farstad at de sier opp 35 sjøfolk, når to supplyskip legges i opplagsbøyene. I midten av april meldte Troms Offshore at de sier opp 15 sjøfolk.


FAKTA: Dof Management
Dof Asa ble opprettet i 1981, og Dof Management tre år etter.
Datterselskapet har ansvaret for bemanning av Dofs flåte, bestående av 32 subsea-skip, 21 AHTS og 25 PSV-er.
Flåten har begrenset eksponering i spot-markedet, og hadde en historisk høy kontraktsreserve på totalt NOK 65 milliarder ved årsskiftet ifølge siste kvartalsrapport i 2014.
Samme kvartal viste fasiten en flåteutnyttelse på 67 prosent innen subsea, og faste subsea-kontrakter 93 prosent på slutten av året.
Utnyttelsesgraden var 88 prosent for PSV og 80 prosent for ankerhåndteringssegmentet siste kvartal i fjor.
Kilde: Maritime.no/selskapets hjemmeside
De får ikke tilbud om sluttpakke-ifølge Waage.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047