23948sdkhjf

Skal levere undervannsstrukturer til gasseksport-rørledning i Australia.

- Vi er svært tilfredse med denne kontrakten, sier Pål Helsing, Administrerende Direktør for Kongsberg Oil & Gas.
Kongsberg Oil & Gas Technologies har blitt tildelt en kontrakt av Saipem for leveranse av undervannsstrukturer til Ichthys gasseksport-rørledning.

Kontrakten har en verdi på cirka 80 millioner kroner, opplyser Kongsberg Gruppen i en melding.

Ichthys-feltet er lokalisert på kysten om lag 220 km utenfor Vest-Australia og 820 km sørvest for Darwin. Undervannsrørledningen er 882 km lang og fortsetter 7 km på land til Bladin Point, et LNG-anlegg som er under oppføring i nærheten av Darwin.

Kontrakten innebærer at Kongsberg Gruppen skal levere justerbare rørledningsstøtter til rørledningen. Disse skal understøtte rørledningen og løfte den opp til riktig høyde ved endetermineringen. Kongsberg Gruppen utfører ingeniørtjenester, innkjøp, fabrikasjon og testing, og leverer strukturene til Saipem, som foretar installasjon på havbunnen. Fabrikasjon vil finne sted i Henderson, Vest-Australia.

Design av undervannsstrukturene startet i januar 2015, og ferdigstillelse for installasjon skjer innen utløpet av juli, 2015.

- Vi ser frem til samarbeidet med Saipem på dette prosjektet. Kontrakten er viktig for oss i forhold til det Australske markedet, og tildelingen viser at våre løsninger er relevante for å løse operatørenes utfordringer operatørene på det Australsk olje- og gassmarkedet, sier Pål Helsing, Administrerende Direktør for Kongsberg Oil & Gas.
.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078