23948sdkhjf

Kongsberg-gruppen inngår tre nye våpenavtaler

Kongsberg Defence Systems skriver kontrakter til en verdi av hundrevis av millioner, samt inngår en samarbeidsavtale.
Kongsberg-gruppen offentliggjør i dag tre nye avtaler.

Malaysia:
KONGSBERG inngår avtale verdt 175 millioner kroner med Boustead Naval Shipyard i Malaysia, for Naval Strike Missile skipsfast utstyr.

KONGSBERGs leveranser inneholder skipsfast utstyr som forberedelse for bruk av NSM, dette inkluderer utskytningsramper, kabler, elektronikk og integrasjon med skipets ildledningssystem av typen SETIS fra DCNS.

USA
Raytheon Company og KONGSBERG har inngått samarbeidsavtale for Naval Strike Missile. Avtalen er steg nummer to i selskapenes innsats for å tilby verdensledende anti-overflate løsninger til myndigheter med behov for denne typen løsninger. Raytheon og KONGSBERG inngikk tilsvarende avtale i fjor om Joint Strike Missile, den luftbårne versjonen av NSM.


Norge
KONGSBERG har signert en kontrakt verdt 168 millioner kroner for å levere kommunikasjonsutstyr og integrere dette i Norges NASAMS. Dette inkluderer utstyr for sikker IP kommunikasjon mellom alle enhetene i NASAMS.

Leveransene skjer over en periode på 2 år. Flere norske underleverandører vil bli involvert.

- Vi er meget fornøyde med at det norske Forsvaret foretar disse oppgraderingene som gjør NASAMS til det mest moderne og avanserte luftvern system i verden, sier Eirik Lie, Direktør i Kongsberg Defence Systems.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094