23948sdkhjf

Bygger ny brønnbåt til over 300 millioner kroner

Aas Mek Verksted skal levere verdens mest moderne brønnbåt til brønnbåtrederiet Bømlo Brønnbåtservice på Stord.
Skipet som skal leveres i januar 2017 er et nyutviklet design, og blir rederiet største brønnbåt med en lastekapasitet på 3600 m3 tilsvarende 540 tonn med levende laks og kan trykklosse opp til 10 meter over vannivået.

Dette er den 15. brønnbåten Aas Mek Verksted skal levere til rederiet, og Aas Mek. er stolt av å kunne levere den første av dette nye designet til Bømlo Brønnbåtservice, som også har en "AAS 1800" brønnbåt under bygging ved verftet. Det opplyser Aas Mek. Verksted i en pressemelding.

Halvard Aas, som er daglig leder og en av eierne i Aas Mek. Verksted AS, uttaler:

- Det gode samarbeidet vi har hatt med Bømlo Brønnbåtservice gjennom mange år, har bidratt mye til at vi har kommet så langt med utvikling og løsninger som vi kan presentere i nybyggene våre. Denne nye brønnbåttypen som vi nå skal få gleden av å bygge, er spekket med det ypperste av det som kan monteres inn og effektivisere en brønnbåt, både når det gjelder fiskevelferd, miljøhensyn for å hindre smitte spredning, skånsomhet for anleggene, redusert energi forbruk og utslipp av NOX, og ikke minst øket komfort for fisk og mannskap. Vi mener at denne båten skal greie å mestre de fleste oppgaver og bli et veldig attraktivt verktøy i markedet.

Geir Agasøster, som er daglig leder og en av eierne i brønnbåt-rederiet på Stord uttaler:

- Å bygge brønnbåt med det anerkjente verftet Aas Mek. Verksted var et naturlig valg med dette nye designet, som kombinerer både det fremste av moderne og nytt utstyr for skånsom behandling av fisken og et design som både er effektivt når en tenker på økonomi, miljø og komfort til mannskapet. Denne brønnbåten vil bli et veldig attraktivt fartøy og arbeidsplass i denne bransjen, som er under kontinuerlig utvikling for å tilfredsstille stadig nye krav og gi oppdrettsnæringen topp utstyr for å sikre topp kvalitet på fisken og effektiv og skånsom behandling på anleggene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.515