23948sdkhjf

Signerer ny stor kontrakt

Rolls-Royce Marine skal levere nyutviklet teknologi for ankerhåndtering til seks nye ankerhåndteringsfartøy. Kontraktsverdien anslåes til cirka 180 millioner kroner.
Rolls-Royce Marine signerte i desember i fjor den største enkeltkontrakten på levering av dekksmaskiner til seks ankerhåndteringsfartøy som Kleven skal bygge for Maersk. Kontrakten var på i overkant av 54 millioner britiske pund (cirka 637 millioner kroner etter dagens kurs) og inkluderte en opsjon for ytterligere fire fartøy.

Nå har Maersk valgt å bruke en annen opsjon, som lå i kontrakten til å få bygget utstyr som brukes ved utsetting og opphenting av dypvannsanker på de seks skipene. Partene opplyser ikke prisen, men ifølge nettstedet Nett.no er også dette er en rekordstor ordre for slikt utstyrt.

Ifølge Nett.no er prisen trolig rundt 15 millioner pund (cirka 180 millioner kroner).

Nyutviklet teknologi
Dette er den første kontrakten til Rolls-Royce på selskapets nye generasjon av Anchor Recovery Frames (ARF), og er utviklet i samarbeid med Maersk med tanke på sikkerhet og effektivitet.

Den nye rammen er utviklet for å redusere belastningen når et anker løftes fra sjø til dekk, eller omvendt. Når rammen ikke er i bruk vil den felles ned under en mekanisk operert luke, noe som bedrer sikkerheten for mannskapet som jobber på dekk.

Eksisterende A-rammer har en 90 graders vinkel fra dekket, mens den nye løsningen fra Rolls-Royce utvider vinkelen til 126 grader. Rammen er neste ni meter bred og åtte meter høy, og har kapasitet til å håndtere 200 tonn.

Levering av ARF A-rammene vil skje fra februar 2016. De seks fartøyene er planlagt levert fra Kleven mellom fjerde kvartal 2016 og tredje kvartal 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.077