23948sdkhjf

Det norske sier nei til Johan Sverdrup-avtale

Oljeselskapet Det norske har ikke kommet til enighet med de øvrige partnerne om fordeling av eierandelene i forbindelse med samordningen av lisensene. Dermed går Olje- og energidepartementet midlertidig for flertallets forslag.
- For Det norske har det hele tiden vært et avgjørende prinsipp at eierandelene i Johan Sverdrup skal fordeles basert på en kombinasjon av volum og verdi. Når det ikke var mulig å komme til enighet med partnerskapet om dette, kan vi heller ikke signere en avtale”, sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik i det norske oljeselskap i en pressemelding i dag.

Det norske oljeselskap har ikke kommet til enighet med de øvrige partnerne om fordeling av eierandelene i forbindelse med samordningen av lisensene. De øvrige partnerne i feltet har derfor bedt Olje- og energidepartementet om å fastsette den endelige fordelingen av forekomstene i Johan Sverdrup. Inntil dette foreligger har Olje- og energidepartementet besluttet at Statoils forslag om fordeling av ressursene skal legges til grunn: Statoil 40 prosent, Lundin Norway 22,1 prosent, Petoro 17,8 prosent, Det norske oljeselskap 11,9 prosent og Maersk Oil 8,1%.

Enige om PUD
Pressemeldingen fra Det norske kommer samtidig med dagens overlevering av plan for utbygging og drift for Johan Sverdrup til olje- og energiminister Tord Lien. Denne planen er partnerne derimot enighet om

- Johan Sverdrup er et eksepsjonelt prosjekt som markerer optimisme for norsk sokkel. Med en balansepris på mindre enn 40 dollar pr. fat vil det ha god lønnsomhet og sikre en solid kontantstrøm for Det norske i mange tiår fremover. Dette er en stor og viktig dag for Det norske», sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik.

Feltsenter Johan Sverdrup
Oljefeltet Johan Sverdrup er planlagt bygget ut i flere faser og første fase består av fire plattformer bundet sammen med gangbroer samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon. Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent der det er tatt høyde for avansert teknologi for økt utvinning i fremtidige faser. Første fase har produksjonskapasitet på 315.000 til 380.000 fat oljeekvivalenter per dag. Planlagt oppstart er sent 2019. Fullt utviklet kan feltet produsere 550.000 til 650.000 fat oljeekvivalenter per dag.

I tillegg til innlevering av PUD leverte prosjektet også to planer for anlegg og drift (PAD) for transportrørledninger og løsning for utbygging av kraft fra land. Overleveringen fant sted hos Statoil på Fornebu i dag kl. 08:00.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094