23948sdkhjf

Hvem er Norges smarteste industribedrift?

Norsk Industri og Siemens starter i dag årets jakt på Norges smarteste industribedrift! De neste to månedene skal de sammen lete etter bedrifter som tenker smart og som har innført innovative tiltak for effektiv ressursutnyttelse og økt produktivitet.
Konkurransen ”Norges smarteste industribedrift” er et direkte resultat av troen på at teknologi kan og bør spille en viktig rolle for en lysere fremtid for norsk industri og det norske samfunn. En fremtid som avhenger av at bedrifter gjør seg konkurransedyktige i et sterkt konkurranseutsatt marked gjennom å implementere smarte og effektive løsninger ved bruk av tilgjengelig teknologi. Det skriver Siemens og Norsk Industri i en pressemelding

De siste årene har produktivitetsveksten i Norge vært svak. Dette er bekymringsfullt for framtidig inntekts- og velstandsutvikling i Norge.

- Vi vet at det finnes mange små og store industrieventyr. Felles for mange av dem er at de bruker teknologi på en smart måte for å styrke produktivitet og konkurransekraft. Det er disse vi jakter på for å vise omverdenen hva som er mulig å få til i Norge. Vi håper slike forbilder vil inspirere andre og bidra til å stryke produktivitetsveksten i Norge, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Siemens.

Vinneren kåres av en egen fagjury, og prisen deles ut på Industrikonferansen den 5. mai.

- Teknologi viktig for konkurransekraft
Skal Norge forbli et rikt land i stand til å løse sine utfordringer og tilby sine innbyggere økt velstand og velferd, må vi nå også lykkes med å øke produktiviteten. Mislykkes vi, vil Norge oppleve synkende levestandard og reelle kutt i velferdstilbudene.

- Konkurransekraft er helt avgjørende for verdiskaping og velferd slik at vi har et næringsliv som evner å konkurrere. Teknologibruk er en viktig faktor for bedrifters konkurransekraft. Vi sier ofte at Norge har verdens beste arbeidere, men da må de ha verdens beste teknologi tilgjengelig for at deres kompetanse skal kunne anvendes riktig, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

- Ta teknologien i bruk
Norge har i dag de beste forutsetningene for å ta i bruk ny innovasjon og videreutvikle kompetanse, som vil øke konkurransekraft og produktivitet. Industrien er godt posisjonert til å utnytte mulighetene vi står ovenfor. Skal vi øke produktiviteten må vi handle nå om vi ikke skal bli utkonkurrert og henge etter andre land. Og teknologien finnes.

- Bedriftene som overlever og har suksess, har det til felles at de jobber parallelt med teknologi og effektivisering. Det er ikke alltid sånn at teknologien skal utvikles på nytt. Det er like viktig at bedrifter tar i bruk topp moderne teknologi som allerede finnes og er kommersialisert. Et eksempel er robotisering og automatisering. Ved å ta i bruk tilgjengelig teknologi øker bedrifter sin konkurransekraft mye raskere, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Investering som gir rekordproduksjon
Fjorårsvinner Borregaard vant fordi de gjennom investeringer og innovativ teknologi bruk hadde rekordproduksjon i 2013.Dette resulterer i god vekst og lønnsomhet. Borregaard har samlet styringen av 15 fabrikker i ett felles driftssenter. Dermed har de oppnådd større samhandling på tvers av fabrikkenheter, noe som har resultert i økt bærekraft i form av økt produktivitet, bedre HMS-forhold og spennende arbeidsplasser.

Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for norske industribedrifter som gjennom innovativ teknologibruk har styrket sin konkurransekraft gjennom for eksempel;
- forenklede prosesser innenfor engineering og design
- produktivitetsvekst
- økt effektivisering
- effektiv ressursutnyttelse

Bedrifter som driver industriell virksomhet i markeder med global konkurranse kan melde seg på. Vi vil belønne industribedrifter som bruker teknologi og ressurser på smarte og effektive måter for å øke produktiviteten og konkurransekraften, og som er en del av det organiserte arbeidslivet.

Vinneren blir kåret av en bredt sammensatt jury fra både næringsliv, media og organisasjoner. Prisen deles ut under Norsk Industris Industrikonferanse 5 . mai, 2015.

- Kampanjeperiode: 27. januar - 27. mars, 2015
- Bedrifter kan melde seg på selv via kampanjens nettsider www.smartindustri.no . Her kan man også nominere andre bedrifter.
- Vinneren kåres på Norsk Industris Industrikonferanse den 5. mai
- Premien er en eksklusiv tur til BMW-fabrikken i München hvor teknologi brukes på en smart måte.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109