23948sdkhjf

Skipsteknisk designer nytt havforskningsskip til Peru

Ålesund-selskapet signerer verdifull kontrakt i en periode der lav oljepris medfører usikkerhet i forhold til ny-kontraheringer innen offshore.
Skipet skal bygges av Freire Shipyard, i Spania for levering i 2016. Skipet som har en lengde på 95 meter og en bredde på 18 meter, skal drive havforskning i Peruansk farvann så vel som tokt til Antarktisk. Skipet skal opereres av Peruansk marine, og skal erstatte det nåværende skipet «Humboldt». Skipet skal utstyres for ulike typer vann, plankton, krill og sediment-forskning, samtidig som det skal kunne utføre operasjoner med bruk av ROV.

Skipet som skal bygges er av ST-344 design og er utviklet på basis av forskningsskipet «Discovery» som Skipsteknisk designet for engelske NERC nylig, og som også ble bygget av Freire Shipyard. Andre bruksområder, klasse- og brukerkrav tilsier imidlertid at oppdraget innebærer ny-prosjektering av hele skipet. Skipet skal bygges med diesel elektrisk fremdriftssystem, propulsjon ved bruk av azimuth-thrustere, DP klasse, is-klasse, støyklasse, helikopterdekk med hangar og det skal arrangeres for en besetning på 110 personer.

For Skipsteknisk er forskningsskip av denne type et av hovedsegmentene for selskapet, og den nye kontrakten er med på å underbygge selskapets strategi på internasjonal satsning innenfor dette segmentet. Kontrakten er også verdifull i en periode der lav oljepris medfører usikkerhet i forhold til ny-kontraheringer innen offshore.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093