23948sdkhjf

Skangass sikrer energiforsyninger med LNG fra Eni

Skangass signerer en to-års avtale med Eni for forsyning av flytende naturgass.
- Avtalen er en naturlig forlengelse av vår nåværende LNG-leveranser fra Risavika, sier Tor Morten Osmundsen, administrerende direktør i Skangass.

- Med denne avtalen kan vi forsyne eksisterende og nye kunder på en enda sikrere og mer fleksibel måte. Et økende antall energiintensive industrier og shipping går over til naturgass.

Avtalen styrker tilgjengeligheten av LNG i det nordiske småskalamarkedet. LNG vil bli levert fra Fluxys LNG-terminal i Zeebrugge og blir transportert til Skangass’ nylig åpnede mottaksterminal i Lysekil, Sverige.

Avtalen på 4,6 TWh er en av de største småskala-avtalene i sitt slag for LNG.

Avtalen støtter EUs programmer for renere industri og transport. Brukere av LNG og naturgass oppnår betydelige reduksjoner i CO2-utslipp så vel som svovel, Nox og partikkelreduksjoner.

Skangass tar strategiske skritt for å utvikle LNG-infrastrukturen i det nordiske markedet. Sist måned åpnet den nye mottaksterminalen i Lysekil og en annen mottaksterminal er under bygging i Pori, Finland. Selskapet deltaer også i planene om en LNG-terminal i Tornio, Finland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078