23948sdkhjf

Næringslivets klimapris til elfergen «Ampere»

Batterifergen Ampere i Zerocat-serien vinner Næringslivets klimapris, som ble delt ut for første gang under Zerokonferansen 2014. Fjellstrand verft delte prisen med Norled, Siemens og Statens Vegvesen.
- Vinneren er et eksempel på grønt skifte i praksis. Innovasjon og entreprenørskap i næringslivet muliggjøres av grønne rammebetingelser, og resultatet er at Norges maritime næring tar ledertrøya på batteriferger, sier leder i ZERO Marius Holm.

- Fra ZEROs side er motivasjonen for prisen å sette søkelys på at det er næringslivet som er nøkkelen til det grønne skiftet – uten innovasjon, entreprenørskap og ny teknologi i store og små bedrifter klarer vi ikke omstillingen til nullutslippssamfunnet. Vi har fått mange svært gode nominasjoner fra prosessindustrien, transportsektoren, spydspisser i næringslivet, bygg, energibransjen og fra de som har smarte klimaløsninger i hverdagen. Næringslivet i Norge går nå foran i det grønne skiftet, og politikerne må la seg inspirere til å ta nye skritt for å drive det videre, sier Marius Holm

Næringslivets klimapris er et samarbeid mellom ZERO, NHO og NTNU.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078