23948sdkhjf

Verdens første helelektriske hurtigbåt nominert til EU-pris

Utslippsfrie MS «Medstraum» er blant finalistene til å vinne European Sustainable Energy Awards 2023.

– Vi er utrolig stolte av fartøyet vårt, og vi er utrolig stolte av å være blant de få finalistene som kan vinne denne prestisjetunge prisen. Vi tyvstartet på fremtiden da vi satte «Medstraum» inn i ordinær rutedrift for Kolumbus i høst. Vi satte en ny standard for grønnere høyhastighetstransport til sjøs. Akkurat nå ser hele den maritime verden til Norge – og til Stavanger-regionen, sier Marianne Chesak, fylkesordfører i Rogaland Fylkeskommune.  

«Medstraum» har vært i rutedrift for rederiet og mobilitetsselskapet Kolumbus siden september i fjor.  

– Den modulære tankegangen som er utviklet og tatt i bruk i TrAM-prosjektet er selve nøkkelen til suksessen vår. Tradisjonelt har skip og fartøy blitt bygget ett og ett. Ved å høste inspirasjon fra europeisk bil- og flyindustri, har TrAM-teamet revolusjonert måten å tenke skipsbygging på, sier Nøkling. 

Medstraum er bygd på Fjellstrand verft, med leveranser fra mellom andre Servogear, Wärtsilä, Corvus Energy, Leirvik og Hydro. 

Døpt: Fra dåpen av MS "Medstraums" med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i midten. Marius Knutsen/Maritime CleanTech

Vote in the EUSEW 2023 Awards

Alle partnerne I TrAM-prosjektet: Maritime CleanTech (NO), Kolumbus (NO), Rogaland fylkeskommune (NO), Fjellstrand (NO), Leirvik (NO), Hydro (NO), Servogear (NO), Wärtsilä (NO), HSVA (NO), University of Strathclyde (GB), National Technical University of Athens (GR), Fraunhofer IEM (DE), Uber Boat by Thames Clippers (GB) and De Vlaamse Waterweg (NL). 

Kilde: Pressemelding fra Maritime Cleantech

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078