23948sdkhjf

Lundins oljefunn sprer glede i den nord-norske leverandørindustrien

Det nærmer seg 1000 millioner fat olje i det sørlige Barentshavet.
- Vi gratulerer operatør Lundin sammen med lisenspartnerene Rwe Dea og Idemitsu med nytt oljefunn 20 km fra Lundins forrige store olje funn i Gotha lisensen på Loppahøyden, uttaler direktør i Petro Arctic Kjell Giæver i en pressemelding fra det nord-norske leverandørnettverket.

- Sammen med Statoils funn på Skrugard, Havis og Drivis nærmer vi oss 1000 millioner fat med påvist olje. Dette vil være udelt positivt for videre boreaktivitet i området, og Lundin melder allerede nå at de trolig vil bore tre eller fire avgrensningsbrønner i 2015 i samme område, heter det videre i meldingen.

- Dette funnet er et betydelig skritt i riktig retning for å påvise nok olje for utvikling og bygging av ny infrastruktur for oljeproduksjon i Barentshavet sier en strålende fornøyd direktør i Petro Arctic Kjell Giæver.

- Petro Arctic har tidligere gjennom studien Petro Foresight 2030 tegnet et optimistisk bilde av oljeaktiviteten i Barentshavet, dette funnet bidrar til å bekreft våre scenarioer for en mangedobling av petroleumsaktiviteten i nord, avslutter en smilende Giæver.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078