23948sdkhjf

Kontrakter for minst 50 milliarder

Norske leverandører til F-35 kampflyprogrammet har utsikt til ordrer for minst 50 milliarder kroner.
I går var det toppmøte i ledelseskomiteen i F35-programmet. Tilstede på møtet, som ble holdt i Oslo, var blant andre konserndirektør og programsjef for F-35 i Lockhead, Martin Jeff Babione.

Sjefen for den amerikanske kampflyprodusenten sa blant annet at Lockhead Martin har oppjustert forventningene til salget fra 3000 til 4000 kampfly, skriver nettavisen e24.no.

Komponenter og missiler for 40 milliarder kroner
For Kongsberg Defense Systems vil salgsøkningen bety at Kongsberg-selskapet totalt vil øke sine leveranser til kampflyprogrammet til en verdi av minst 40 milliarder kroner, anslår Defence-sjef Harald Ånnestad.

Ånnestad anslår at kontrakter for levering av komponenter i titan og kompositt vil øke til rundt 15-16 milliarder kroner, mens det totale salget av missilet Joint Strike Missile vil bli på rundt 25 milliarder.

Ammunisjon for 10 milliarder
Nammo Raufoss setter sin lit til den nyutviklede ammunisjonen Apex til F-35-flyene. Ammunisjonen som kan brukes mot både luft-, sjø og bakkemål har et stort omsetningspotensial ifølge Vegard Sande, direktør for Mellom- og Grovkaliber-divisjonen ved Nammos datterselskap på Raufoss.

- Vi har sagt at over en 10- til 20-årsperiode fra 2016 bør dette kunne gi oss en omsetning på rundt 10 milliarder kroner, sier Vegard Sande til e24.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078