23948sdkhjf

En sommer på havbunnen

FMCs sommerstudenter utviklet undervannsteknologi egnet for arktiske strøk.
FMC Technologies Summer Trainee Technology Program (STTP) er et ti-ukers intensivt program for masterstudenter. I år var masterstudentenes oppgave primært fokusert på å utvikle undervannsteknologi egnet for arktiske strøk, til og med under permanent is, melder FMC.

11 kandidater, arbeidet med ulike oppgaver frem mot fellesløsningen, herunder kraftproduksjon under vann, materialvalg, brønnstabilisering og varmevekslere som kan tåle høye temperaturer. Gruppen hadde også egen kandidat som jobbet med kommunikasjon, en med næringsutvikling og en prosjektleder.

- Det mest verdifulle ved STTP er at det gjør det mulig for oss å være med å påvirke alle stadier av det å utvikle nye, kreative løsninger på de tekniske utfordringene fremover, sier Jonas Sunde, som arbeidet med flow assurance i programmet.

Jonas Sunde jobbet med å utvikle en konseptuell løsning for et varmepumpesystem til oppvarming av lange rørledninger i arktiske strøk.

Programmet ble avsluttet med en stor presentasjon av de tekniske løsningene for ledelsen og tekniske interessenter i FMC Technologies. Hver student snakket om sin rolle i prosjektet, og på slutten ble samtlige prosjektrapporter overrakt FMC Technologies Chief Engineer Tom Eddy Johansen.

FMC Technologies Summer Trainee Technology Program er lokalisert hos FMC Technologies i Kongsberg. Prosjektet er selvstyrt. Dette betyr at selv om det er mentorer til stede for veiledning, så er det deltagerne selv som til sist tar alle avgjørelser og staker ut kursen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063