23948sdkhjf

ONS 2014: - Kostnadspress bekymrer

Ptil-direktør Anne Myhrvold advarer oljebransjen mot å la kostnadskutt og innsparingstiltak gå ut over sikkerheten.
- Det er mulig å opprettholde sikkerhetsnivået samtidig som kostnadene kuttes. Men det betinger at selskapene forstår konsekvensene av tiltakene – både på kort og lang sikt, sa Ptil-direktør Anne Myhrvold, som tok opp utfordringene knyttet til sikkerhetsarbeid i en tid med skiftende konjunkturer og kostnadseffektivisering under Sikkerhetslunsjen på ONS 2014, som i år ble arrangert under tittelen «The cost of change».

- Hvordan skal vi håndtere en situasjon hvor industrien er veldig opptatt av å spare penger, samtidig som sikkerhetsnivået skal vedlikeholdes og forbedres? Er det virkelig noen som ønsker å svekke dagens sikkerhetsnivå? Hvis svaret er ja, hvem er villig til å betale prisen for det, spurte Myhrvold.

- Det vil kreve mye fra mange mennesker, og vi i Ptil kommer å følge nøye med på utviklingen, sa Myhrvold, som minnet forsamlingen om at oljebransjen beveger seg i sykluser, og at dette slett ikke er første gang sparekniven hentes fram:

- Opp gjennom årene har oljenæringen hatt både opp- og nedturer. Alvorlige ulykker har skjedd og liv har gått tapt. Økonomiske utfordringer har blitt møtt før.

Myhrvold viste til prinsippet om kontinuerlig forbedring; at regelverket stiller krav til selskapene i norsk petroleumsvirksomhet at de skal ta i bruk ny kunnskap og sikre kontinuerlig utvikling og forbedring av sikkerhetsnivået i virksomheten.

- Vi har kommet dit vi er i dag på grunn av tydelige regelverkskrav, aktørenes oppfølging og myndighetenes håndheving av kravene. Satsingen på sikkerhet er også forankret i den politiske ambisjonen om at Norge skal være verdensledende innen HMS i petroleumsvirksomheten.

Ptil-direktøren poengterte at sikkerhetsnivået er høyt, noe som også går fram av Ptils årlige kartlegging Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP).

- Det er viktig å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort så langt. Å bevare og forbedre sikkerhetsnivået stiller krav til innsats fra alle i som er involvert i denne bransjen.

- Sikkerhet er ferskvare. Det er "her og nå". Om du var verdensmester i går har ingenting å bety hvis du har en storulykke i dag, sa Myhrvold.

Sikkerhetslunsjen er en profilert del av ONS, og samler myndigheter, sentrale ledere i næringen og arbeidstakernes viktigste representanter til diskusjon om sikkerhet i nasjonalt og internasjonalt perspektiv.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078