23948sdkhjf

- En viktig milepæl for norsk teknologi-industri

Walter Qvam, Konsernsjef i Kongsberg Gruppen, tar store ord i bruk i forbindelse med at KONGSBERG signerer ny Joint Strike Missile-kontrakt med Forsvaret verdt 1,1 milliarder.
- Denne kontrakten er en viktig milepæl ikke bare for Joint Strike Missile som produkt og KONGSBERG, men også for norsk teknologi-industri som gjennom dette utviklingsprosjektet vil etablere en unik og verdensledende industriell kompetansebase.

Dette sa Walter Qvam, Konsernsjef i Kongsberg Gruppen onsdag da det ble kjent at Kongsberg Gruppen har inngått Trinn III kontrakt med Forsvaret for å ferdigstille utviklingen av Joint Strike Missile (JSM) og klargjøre det for integrasjon på kampflyet F-35 Lightning II Joint Strike Fighter.

Kontrakten er på 1,1 milliarder kroner, og totalt omfang av JSM utvikling Trinn III er dermed i overkant av 1,5 milliarder.

- I fremtidig fullskala produksjon vil JSM-programmet kunne sysselsette over 450 arbeidsplasser i KONGSBERG og dessuten gi betydelige oppdrag til over 100 norske underleverandører i flere tiår. JSM har et betydelig internasjonalt markedspotensial på 25 milliarder kroner over de neste 20-30 år, sier Harald Ånnestad, Administrerende Direktør i Kongsberg Defence Systems.

JSM utviklingsarbeidet har pågått siden 2008 og er en kontinuerlig aktivitet frem til ferdigstilling av et fullverdig produkt i 2017. Fremtidige aktiviteter i Trinn III vil være testprogram på fly, produksjon av et antall test-missiler og selve integrasjonen på F-35.

JSM er et nytt missil som vil gi F-35 muligheten til å bekjempe godt forsvarte mål over lange avstander. Ingen andre våpen som finnes i dag, eller er under utvikling, kan løse de samme typene oppdrag. Missilet kan også integreres på andre flytyper i tillegg til F-35, og har derfor et markedspotensial ut over de fremtidige brukerne av F-35.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078