23948sdkhjf

Flytter både egne og teknologiske grenser i krevende sommerjobb

Med sommerens ankomst er sommertraineene på plass. Stine Flågan (26) og Jonas Kristoffer Sunde (21) er to av de heldige som ut av 500 søkere fikk jobb i FMC Technologies’ Summer Trainee Technology Program
Stine Somby Flågan har fått ansvaret for å lede de elleve studentene som er med i det 10 ukers lange sommerprogrammet og Jonas Kristoffer Sunde jobber med flow assurance. Stine har bakgrunn fra Norges Handelshøyskole og er nettopp ferdig med en Master i Business Administrasjon. Jonas studerer teknisk fysikk på NTNU i Trondheim og begynner fjerde året på sivilingeniørstudiet etter sommeren. De er begge enige om at sommerens erfaringer vil bli både spennende og utfordrende.

- I korte drag skal jeg blant annet jobbe med å utvikle et varmepumpesystem som skal trekke varme fra for eksempel havbunnen med hensikt i å varme opp oljerør. Dagens teknologi setter begrensninger på hvor langt uprosessert olje kan flyte. Jeg skal derfor se på løsninger som kan flytte denne grensen, sier Jonas og legger til at sommerprogrammet er en stor og spennende utfordring for han.

Stine er enig med Jonas og sier:

- Jeg synes det er veldig spennende og en stor utfordring. Jeg har aldri vært med på noe lignende før. I tillegg er det jo morsomt at ideene og løsningene vi finner frem til kan brukes videre av FMC Technologies dersom de ser potesialet i de.

Ferske i industrien
Verken Jonas eller Stine har erfaring fra olje- og gassindustrien og ingen av dem har vært en del av et lignende prosjekt tidligere. Stine forteller at hun har erfaring med prosjektledelse fra mindre prosjekter, men at hun aldri har ledet et så stort prosjekt.

- Teamet består av en gruppe mennesker med ulik utdanning fra ulike land der alle har høy kompetanse innen sitt eget felt. Utfordringen blir å få en gruppe som ønsker å være kreative og innovative til å være dette innenfor tidsrammen vi har, sier hun. Hun legger til at det er et annerledes prosjekt å lede og at det vil komme mange utfordringer hun ikke har tenkt over enda.

For Jonas sin del er dette hans første relevante sommerjobb.

- Jeg kommer fersk og uerfaren fra en teoretiskrettet linje. Dette er en fantastisk mulighet for meg til å hoppe rett inn i reelle og avanserte ingeniørutfordringer. Jeg må bare gjøre mitt beste og prøve å anvende kunnskapen jeg besitter.

Høye ambisjoner
Målet med sommerprogrammet er å bidra til teknologisk utvikling. Dette gjøres ved å samle studenter med ulike bakgrunner og blanke ark, for deretter å se hvilke kreative ideer de kommer opp med.

- Hele teamet får den opplæringen vi trenger for å kunne utføre de arbeidsoppgavene vi har fått. Ved å jobbe på kontorene til FMC Technologies har vi også tilgang til ansatte med ekspertkompetanse innen ulike disipliner. Disse menneskene kan både hjelpe og veilede oss når det trengs, sier Stine som tror det blir utfordrende å sikre at teamets ambisjoner ikke er høyere enn hva som er gjennomførbart.

Jonas har tro på at teamet vil lykkes.

- Dette er en ideell setting for utforskende studenter. Drar vi nytte av vår kunnskap, når vi mest sannsynlig målet.

En unik mulighet
Både Stine og Jonas synes det er flott å være med på prosjektet. Jonas beskriver det slik:

- Jeg setter enormt pris på denne unike muligheten og gir all honnør til FMC Technologies for at de har tillit til og stor tro på oss studenter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078