23948sdkhjf

Vard leverer fjerde offshore-fartøy til Island Offshore på under et år

Island Offshore tok i går imot PSV-en M/V Island Dragon fra Vard Brevik verftet. Dette er det fjerde fartøyet av denne typen, levert fra samme verftet til Island Offshore på under et år, og enda to er på vei.
Fartøyet er av Rolls-Royce UT 717 CD design, og er i tillegg til god lastekapasitet utstyrt for brannbekjemping (FiFI2), samt som beredskapsfartøy, melder Island Offshore.

I går var det stor ståhei ved verftet i Brevik da bygdefolket og de ansatte ved verftet var invitert om bord. Rundt 500 personer kom på besøk, og fikk omvisning av mannskapet som nylig har mønstret på Island Dragon. På kaien stod verftet for servering til alle som var møtt opp, i tillegg til konkurranser, hoppeslott og gaver til barna. Førstkommende lørdag blir det dåp ved verftet, før Island Dragon tar gjestene til Kragerø for videre markering av den store dagen.

- Det er sjelden vi tar levering av en båt som er så komplett og fiks ferdig som denne gangen. Island Dragon fremstår som et prakteksemplar, og verftet og mannskapet skal ha all ære for at båten ser så flott ut i dag. Vi er stolte av å kunne vise frem Island Dragon, og føler oss trygge på at kunden vil motta en båt de blir fornøyde med, sier Håvard Ulstein, administrerende direktør i Island Offshore.

Båten har kontrakt med Lundin Norway, og skal operere på Edvard Grieg feltet. Kontrakten gjelder for 12 brønner, og arbeidet tar til over sommeren. Lundin Norway har også riggen Island Innovator på kontrakt, samt de to gassdrevne supplyfartøyene Island Contender (UT 776 CDG) og Island Crusader (UT 776 CDG) som supporterer riggen.

Island Offshore har i dag 25 båter i operasjon, og sju under bygging, fem av disse ved Vard Brevik.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078