23948sdkhjf

Simek signerer ny kontrakt

Flekkefjord-verftet skal bygge en PSV til 360 millioner for GulfMark Rederi AS i Sandnes.
Kontrakten gjelder en 92,60 m lang plattform supply båt av typen Skipsteknisk design, type ST-216 Arctic, og har ifølge avisen Fedrelandsvennen en verdi på 360 millioner.

Det er det tredje skipet av denne typen Simek skal levere til GulfMark-rederiet. Kontrakten gir arbeid for Simek A/S og Flekkefjord Elektro AS frem til leveringen i november 2015.

Skipet er designet av Skipsteknisk AS, i Ålesund, og er utviklet med tanke på å unngå forurensning fra skipet både til sjø og luft. Skipet har dobbel hud, og ingen diesel tanker som inneholder forurensende medium grenser mot sjø. Dette vil si at dersom skipet får en skade i sider eller bunn, vil det kun lekke ut vann da diesel og andre forurensende stoffer vil være innenfor den doble skallet.

Skipet er blant annet utrustet med tanker for føring av forskjellige laster til oljeinstallasjonene til havs, som vann, olje, mud, brine, base olje, sement etc. Egne losse pumper losser lasten til installasjonene. I tillegg kan skipet ta dekkslast som rør, containere etc.

Med denne kontrakten har Simek A/S en ordrereserve på ca. 1120 mill., og sikret arbeid ut november 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062