23948sdkhjf

NorSea Group kjøper Danbor av Mærsk

NorSea Group tar et stort steg videre i sin internasjonale satsing, og øker kompetansen på vindkraftmarkedet når de nå kjøper det danske base- og logistikkselskapet Danbor AS.
-Internasjonal ekspansjon er en del av den uttalte strategien til NorSea Group. Danbor er et etablert og solid selskap innenfor vår kjernevirksomhet og passer godt inn i resten av NorSea Group-familien, forteller John Stangeland, konserndirektør i NorSea Group.

NorSea Group ser mange fellestrekk mellom selskapene og store muligheter for å skape synergier mellom Danbor og NorSea Groups øvrige selskaper og aktiviteter.

Styrker NorSea Groups internasjonale tilstedeværelse
I Norge er NorSea Group den ledende leverandøren av base- og logistikktjenester til olje- og gass- industrien. Selskapet har også etablert kontorer i Aberdeen i Skottland og Perth i Australia. Med oppkjøpet av Danbor tar NorSea Group for alvor steget inn på det internasjonale markedet.

Danbor har hovedkontor i Esbjerg og sin hovedvirksomhet på den danske sokkelen som leverandør til Mærsk Oil og Dansk Undergundskonsortium (DUC). Danbor har også virksomhet i Montrose og Aberdeen i Skottland samt et basesamarbeid med Royal Arctic Line på Grønland.

Oppkjøpet av Danbor gir NorSea Group betydelig tilstedeværelse i Danmark samt økt tilstedeværelse i Storbritannia. Selskapet er nå i stand til å betjene kunder rundt hele Nordsjøbassenget.

Økt kompetanse på vindkraft
Danbor har de senere årene også etablert seg på vindkraftmarkedet, et marked som NorSea Group ønsker å satse mer på. Esbjerg er sentral i Europas vindmølleindustri, og Danbor har kontrakter innen logistikkoperasjoner samt reparasjon og vedlikehold av både offshore og landbaserte vindmøller.

NorSea Group overtar et solid og veldrevet selskap med en lang historie. Danbor blir 40 år i år, mens NorSea Group fyller 50 år neste år. Foruten lang erfaring er det mange andre likheter mellom de to selskapene, både når det gjelder forretningsmodell, kultur og verdier.

-Jeg er overbevist om at A.P.Møller-Mærsk har funnet den riktige kjøper for å sikre Danbors framtidige vekst, og at vi kan opprettholde kvaliteten og medarbeidernes servicenivå. Innlemmelsen i det nye selskapet får ingen umiddelbar innvirkning på verken daglig drift eller eksisterende kontraktslige forpliktelser, uttaler Søren Fløe Knudsen, CEO i Danbor.

A.P. Møller-Mærsk er trygg på at Danbor nå er i gode hender.

- Danbor er en sunn og veldrevet virksomhet, som ligger utenfor vårt strategiske fokus og derfor fortjener et dedikert eierskap som vil videreutvikle virksomheten. NorSea Group er en anerkjent aktør i bransjen, og jeg er trygg på at de vil drive aktivitetene videre i den rette ånd og med et langsiktig perspektiv for øyet, sier Jakob Thomasen, medlem av A.P. Møller-Mærsk Executive Board.

Med kjøpet av Danbor får NorSea Group 370 nye medarbeidere.

- Vi har blitt veldig godt mottatt av Danbor og ser fram til å bli kjent med våre nye kolleger, avslutter konserndirektøren i NorSea Group.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079