23948sdkhjf

Subsea Valley 2014: Satser tungt på markedsføring

11 virksomheter fra Telemark samles på en felles stand i regi av Telemark Offshore under Subsea Valley-konferansen.
Telemarkingene har ambisjoner om å øke omsetningen innen olje, offshore og engineering-markedet fra 6 milliarder i dag og styrke Telemark som det 4. største fylket i forhold til antall ansatte i oljeindustrien. Derfor er 11 Telemark-virksomheter på plass i Telenor Arena i disse dager for å eksponere seg overfor subsea-bransjen.

- Virksomhetene er involvert i store prosjekter og oppdrag og har mye å tilby offshore næringen, sier Arnt Hauglid, styreleder i Telemark Offshore.

Blant annet arbeider Tel-Tek med et fireårig forskningsoppdrag på håndtering av avfall i oljeindustrien.

Vard monterer og tester høyteknologiske komponenter på 2 offshore fartøyer som nå ferdigstilles i Brevik på oppdrag fra Island Offshore Shipholding. Vard leverer også engineering for oppdrag i arktiske strøk, og til en av verdens mest avanserte rør/kabelleggingsfartøy.

IDEA Engineering AS har den siste tiden jobbet med engineering for flere store subsea utbygginger både i Nordsjøen, Vest-Afrika og Sør-Øst Asia.

Satser tungt
Offshore-nettverket Telemark Offshore satser ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt på subsea- og oljemesser for å markedsføre Telemarksbedrifter innen subsea- og offshoresektoren. Målsettingen er å øke salget av produkter, tjenester og kompetanse fra Telemark.

Neste markedsføringsarena for Telemark Offshore er USA Midwest med deltagelse på oljemesse i Bismarck, Nord Dakota i mai og deretter går turen til Oljemessa i Stavanger i August, forteller Hauglid.

– Vi har ambisjoner om å ta teknologi fra Telemark ut i verden. Vi vet at mye av veksten innen sektoren vil skje i BRICS-landene (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika), og Telemark har et sterkt internasjonalt fokus, sier Arnt Helge Hauglid.

De 11 Telemark-virksomhetene som er representert på Subsea Valley er: Bilfinger Industrial Services, Ekstrand Verksted, FRAM Kjættingfabriken, Høgskolen i Telemark, IDEA Engineering AS, Matek-Samson Regulering AS, Pepperl+Fuchs AS, Stressman Engineering AS, Tel-Tek, Vard Brevik AS og Grenland Havn

Telemark Offshore er en tverrfaglig, frittstående interesseorganisasjon for virksomheter i Telemark som arbeider innenfor offshore området. Nære allierte samarbeidspartnere i satsingen er Subsea Valley, NODE nettverket i Agder og NCE System på Kongsberg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109