23948sdkhjf

Kinesere kjøper 50 prosent av Elkem Solar

Det norske solcelleselskap styrkes betydelig etter tilførselen av 1,2 milliarder kroner fra den kinesisk investoren Guangyu International.
Den Hong Kong-baserte finansielle investoren Guangyu International har kjøpt en 50 prosent eierandel i solcelleselskapet for 200 millioner dollar, vel 1,2 milliarder kroner, melder Elkem Solar.

- Dette gir oss en betydelig styrket kapitalbase og bedre muligheter for videre utvikling av selskapet. Vi har jobbet lenge sammen med Bluestar for å få på plass en slik avtale og er meget fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes.

Investeringen har skjedd gjennom en aksjeemisjon i Elkem Solars holdingselskap. Elkem Solar eies nå 50 % av Elkem og 50 % av Guangyu International.

- Den nye eierstrukturen i Elkem Solar vil ikke medføre endringer for våre ansatte, vår strategi eller ledelse. Elkem Solar vil fortsette å kjøpe tjenester fra Elkem, sier Grubben-Strømnes.

Guangyu International er et investeringsselskap basert i Hong Kong. Selskapet er finansiert gjennom den kinesiske investeringsbanken Guosen Securities.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094