23948sdkhjf

Kinesere kjøper 50 prosent av Elkem Solar

Det norske solcelleselskap styrkes betydelig etter tilførselen av 1,2 milliarder kroner fra den kinesisk investoren Guangyu International.
Den Hong Kong-baserte finansielle investoren Guangyu International har kjøpt en 50 prosent eierandel i solcelleselskapet for 200 millioner dollar, vel 1,2 milliarder kroner, melder Elkem Solar.

- Dette gir oss en betydelig styrket kapitalbase og bedre muligheter for videre utvikling av selskapet. Vi har jobbet lenge sammen med Bluestar for å få på plass en slik avtale og er meget fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes.

Investeringen har skjedd gjennom en aksjeemisjon i Elkem Solars holdingselskap. Elkem Solar eies nå 50 % av Elkem og 50 % av Guangyu International.

- Den nye eierstrukturen i Elkem Solar vil ikke medføre endringer for våre ansatte, vår strategi eller ledelse. Elkem Solar vil fortsette å kjøpe tjenester fra Elkem, sier Grubben-Strømnes.

Guangyu International er et investeringsselskap basert i Hong Kong. Selskapet er finansiert gjennom den kinesiske investeringsbanken Guosen Securities.


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142