23948sdkhjf

Bergen Group akselererer prosessen

Bergen Group setter turbo på prosessen med å selge seg ut av skipsbygningsvirksomheten til fordel for mere offshore relaterte aktiviteter.
Bergen Group signerte fredag en avtale med Calexco vedrørende endringer av vilkårene for Bergen Groups salg av majoritetsinteressene i NorYards AS til Calexco.

De vesentligste endringene fra avtalen som ble inngått i juli 2013 er blant annet at antallet av aksjer i Noryards som Calexco skal erverve ved gjennomføring av transaksjonen er økt fra 51 prosent til 70 prosent.

CEO Asle Solheim anser den reviderte avtalen med Calexco som et naturlig steg i den pågående restruktureringsprosessen for Bergen Group.

-Bergen Group har iverksatt diverse tiltak for å akselerere prosessen med å redusere konsernets fremtidige involvering i skipsbygningsvirksomhet til fordel for et mer dedikert fokus på offshore relaterte aktiviteter. Den reviderte avtalen med Calexco er en naturlig konsekvens av dette, sier CEO Asle Solheim.

Gjennomføringen er forventet å finne sted rundt utgangen av første kvartal 2014.

De vesentligste endringene fra avtalen som ble inngått i juli 2013, er som følger:

* Antall aksjer i Noryards som Calexco skal erverve ved gjennomføring av transaksjonen er økt fra 51 % til 70 %.

* Kjøpesummen for aksjene omfattet av transaksjonen er redusert fra 18.2 millioner dollar til 13,18 millioner dollar

* Egenkapitaltilførselen som skal finne sted ved gjennomføring av transaksjonen er endret i henhold til de nye eierinteressene, fra en investering på 25 millioner kroner til 15 millioner kroner (30 %) for Bergen Group og fra en investering på 25 millioner kroner til 35 millioner kroner (70 %) for Calexco.

* Calexco er forpliktet til å stille til rådighet en arbeidskapitalfasilitet for Noryards på totalt 100 millioner kroner. Denne forpliktelsen kommer i tillegg til en forpliktelse for Calexco til å yte byggefinansiering for skrog med et beløp mellom 20 og 40 millioner dollar.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078