23948sdkhjf

Havyard med solid økning i omsetning og godt resultat

Havyard Group hadde nok et godt år og oppnådde i 2013 et driftsresultat før avskrivninger på 199 millioner
2013 var et år med store investeringer i utvikling av nye produkt for Havyard Group. I løpet av året ble det blant annet skrevet kontrakt på bygging av 7 nybygg til kunder fra Norge, Danmark, Island, Nigeria, India og Russland.

Resultat før skatt var på 190 millioner (215 millioner i 2012), noe som gir en resultatgrad på 10 % av en omsetning på 1 987 millioner (1 427 millioner i 2012).

- Visjonen til Havyard er «improving life at sea», og for å etterleve visjonen og forsterke våre konkurransefortrinn må vi kontinuerlig forbedre oss og utvikle nye produkt. Vi kostnadsfører i all hovedsak utviklingen av nye design og dette reduserer resultatmarginen, sammenlignet med en aktivering, som gjør at 10 % margin blir sett på som meget bra, sier konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group ASA.

På børs
Aksjonærene i selskapet har iverksatt en prosess med planlagt børsnotering av Hayard Group ASA i løpet av første halvår 2014. Som ledd i denne prosessen planlegger man å hente 100 millioner i ny aksjekapital, samt at dagens hovedaksjonær Havila Holding åpner for et nedsalg. sier konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group ASA

Havyard Group er delt inn i fire forretningsområder og leverer produkt og tjenester til mange segment innen den maritime industrien.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125