23948sdkhjf

FMC høster talenter via industri-masterstudie

Teknologi-bedriften ansetter de fleste av master-studentene de får i praksis.
Siden masterstudiet for systemingeniører ble etablert ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold i 2006 har FMC Technologies hatt 31 industrimasterstudenter i praksis, og de fleste av dem har fått fast jobb i selskapet etter endt utdanning.

Mari Fuglseth Aakre, industrimasterkoordinator ved FMC Technologies, forteller hvorfor FMC Technologies var en av seks bedrifter som i 2006 ønsket å etablere masterstudiet i samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Vestfold:

- Vi hadde og vil i fremtiden ha et stort behov for talentfulle og dyktige systemingeniører. Ved å opprette en mastergrad med både en utdanningsdel og en praksisdel fikk vi som selskap både muligheten til å være med på å utvikle talenter, men også muligheten til å motta ny kunnskap som vi kan dra nytte av, sier hun og understreker at en slik master også kan være med på å korte ned tiden det tar å utvikle seniorpersonell.

Blant de som har tatt masteren er Kirsten Helle. Hun tok masteren over fire år som etterutdanning ved siden av en fast jobb som systemingeniør. I dag er hun leder for systemingeniørene på FMC Technologies.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08