23948sdkhjf

Kronprins Haakon besøker FMC Technologies i St. Petersburg

Kronprinsen fikk en innføring i forskningssamarbeidet og om hvordan det er å være en ung, russisk ingeniør i et norsk selskap.
FMC Technologies har vært etablert i Russland siden 2009, med hovedkontor i Moskva. I St. Petersburg har selskapet et utstrakt samarbeid med det polytekniske universitetet om kompetansebygging.

Det er etablert et opplæringssenter ved universitetet, der studenter som allerede har en mastergrad innen mekaniske fag kan ta et 6 måneders kurs innen subseateknologi. For de som kvalifiserer, blir det videre lagt opp til 12-18 måneders praksisprogram ved FMC Technologies hovedkontor i Kongsberg – med påfølgende tilbud om jobb ved kontoret i St. Petersburg.

Kronprins Haakon fikk en innføring i bakgrunnen for virksomheten i kontorene ved Vinterpalasset i dag. To ansatte fortalte dessuten om forskningssamarbeidet og om hvordan det er å være en ung, russisk ingeniør i et norsk selskap.

FMC Technologies har levert alt subsea-utstyr til Russlands første rene subsea-felt, Gazprom-eide Kirinskoie ved Sakhalin, helt øst i Russland. Feltet ble åpnet i 2013, og systemet skal produsere gass fra 6 brønner. Installasjonen er den første i sitt slag i Russland.

Kronprins Haakon hadde i sitt følge med seg statssekretær Dilek Ayhan fra Nærings- og fiskeridepartementet, statssekretær Kåre Fostervold fra Olje- og energidepartementet og statssekretær Bård Glad Pedersen fra Utenriksdepartementet. Hensikten med Kronprinsens besøk har blant annet vært å fremme norsk næringslivssatsing i St. Petersburg og Leningrad fylke.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063