23948sdkhjf

Steinsvik åpner fabrikk i Vietnam

Selskapet, med hovedkontor i Haugesund, ser stort potensial i Asia.
Steinsvik i Haugesund leverer produkter til fiskeoppdrett, skip, subsea og rigger, og den nettopp åpnede fabrikken i Nha Trang i Vietnam skal i tillegg til å produsere deler til Steinsviks produkter også bygge opp en engineerings-avdeling og avdeling for softwareutvikling her, melder Steinsvik.

Fabrikken i Vietnam har et produksjonsareal på 5000 m2. og har 55 ansatte ved åpningen, men vil få flere medarbeidere etter hvert. Steinsvik har også sikret seg nabotomten som er like stor for fremtidige utvidelser.

– Vietnam har et bra utdanningssystem og tilgangen på kvalifiserte medarbeidere med relevant erfaring er god. Alle ansatte har vært på opplæring ved Steinsviks anlegg ved Haugesund. I tillegg har Steinsvik etablert et samarbeid med videregående skole og høyskole i Nha Trang om å etablere skreddersydd utdanning tilpasset Steinsviks behov, sier Bjørn M Apeland, konsernsjef i Steinsvik.

- Denne etableringen skal gi oss økt konkurransekraft. Vi har bygget denne fabrikken av to grunner. For det første fordi vi trenger mer kapasitet og kvalifisert personell. Det er vanskelig å finne det i Norge. For det andre fordi Asia er et viktig marked. Mye av det vi produserer i dag sendes til Asia. De fleste skip og rigger bygges i Asia. Oppdrettsnæringen er stor i Asia. Vietnam alene produserer tre ganger mer enn vi gjør i Norge, men med primitiv teknologi. Steinsvik ser et stort potensial for våre fôrings- og overvåkings-løsninger for fiskeoppdrett her. Vi vil derfor også bygge opp et markedsapparat for Sør-Øst-Asia her, sier Apeland videre.

Festlig åpning
Mer enn 50 kunder og forretningsforbindelser fra Norge og en rekke representanter fra vietnamesiske myndigheter feiret åpningen av den nye fabrikken sammen med Steinsvik. Det var ambassadør Ståle Torstein Risa som foretok den offisielle åpningen sammen med konsernsjef i Steinsvik, Bjørn M Apeland.

I tillegg til åpning og festligheter rundt det, har Steinsvik lagt opp til et variert, faglig program for de norske gjestene med foredrag og ekskursjoner til oppdrettsanlegg og verft i Vietnam. En rekke bedrifter vil treffes og utveksle erfaringer. Blant deltakerne er mange representanter fra norsk oppdrettsnæring samt verft, rederier og leverandørindustri i Norge.

Steinsvik Group er en gruppe industribedrifter som har spesialisert seg på å levere produkter og løsninger som skal tåle tøffe forhold i lang tid til havbruk, maritime næringer og til olje- og gass-industrien. Gruppen har hovedkontor ved Haugesund og med avdelinger/datterbedrifter i Bergen, Stord, Trondheim, Tromsø, Skottland, Chile og Vietnam.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111