23948sdkhjf

Elkem Solar starter opp igjen Kristiansand

Elkem Solar starter opp solsilisiumproduksjonen i Kristiansand igjen, etter en lengre stans. Årsaken er økt etterspørsel og god prisutvikling på solsilisium.
I stansperioden har de ansatte jobbet med å forbedre verdien av produktet og kostnadsposisjonen. Elkem starter nå rekrutteringen av en lang rekke ansatte, opplyser Elkem i en pressemelding tirsdag.

Produksjonen gjenopptas med umiddelbar virkning. På et allmøte i dag, tirsdag 28. januar, informerte verksjef i Elkem Solar, Geir Ausland, de ansatte på fabrikken på Fiskaa i Kristiansand om den gode nyheten:

- Det er en fortjent anerkjennelse av alle ansatte i Elkem Solar når vi nå kan meddele at vi gjenopptar full produksjon i hele fabrikken. Som et resultat av deres forbedringsarbeid og bedringene i markedet har styret i Elkem Solar vedtatt å starte opp alle produksjonstrinn på Elkem Solar Fiskaa med umiddelbar virkning.

På allmøtet var også administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes. Han utdypet om bakgrunnen for avgjørelsen:

- Solindustrien har det siste året vært gjennom en utfordrende periode med voksesmerter. Det ble bygd opp stor overkapasitet i bransjen og produksjonen måtte tilpasses etterspørselen. Det ser ut til at denne fasen er over, og vi opplever nå økt etterspørsel og god prisutvikling på solsilisium.

Verden reneste og mest energieffektive solcellesilisiumprosess
Det har ikke vært full produksjon av solsilisium ved Elkems Solar siden slutten av 2011. I perioden med produksjonsstans har organisasjonen gjennomført viktige forbedringsprosjekter. Grubben-Strømnes understreker at dette arbeidet har vært svært viktig og økt konkurransekraften til selskapet ytterligere.

- Vi har allerede verdens reneste og mest energieffektive prosess for produksjon av solsilisium. Vårt solsilisium produseres med bare en fjerdedel av energien som våre konkurrenter bruker. I perioden med midlertidig stans har vi jobbet med forbedringsarbeid og økt verdien av produktet samtidig som produksjonskostnaden er redusert. Dette gjør at vi er enda mer konkurransedyktige nå enn før den midlertidige stansen.

- Som en konsekvens av prisfall og kostnadsreduksjon i bransjen, har solenergi blitt konkurransedyktig og lønnsom sammenlignet med andre energiformer tidligere enn mange ventet. Elkems solsilisium er unikt og konkurransedyktig på verdensmarkedet. Med vår teknologi, kunnskap og dyktige medarbeidere har vi vist at det er mulig å drive med slik industri i Norge. Med China National Bluestar som langsiktige eiere i ryggen er vi sikre på at Elkem Solar med vår teknologi vil spille en ledende rolle i fremtidens marked for solenergi.

Trenger flere ansatte
I perioden med midlertidig stans har Elkem Solar i størst mulig grad forsøkt å unngå permitteringer av ansatte ved å benytte deres kompetanse til forbedringsarbeid i andre deler av virksomheten. I tillegg til at disse vil gå inn i regulær produksjon, har Elkem Solar behov for 20-30 nye ansatte når selskapet nå øker produksjonen til full kapasitet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078