23948sdkhjf

Kongsberg signerer sin største enkeltstående leveransekontrakt

Luftvernskontrakten med Oman er verdt 3,7 milliarder kroner. Kontrakten betyr 50-100 nyansettelser.
Kongsbergs strategiske amerikanske samarbeidspartner gjennom mange år, Raytheon, meldte i går at de har signert en NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) luftvernkontrakt med Oman.

Kongsberg er underleverandør til Raytheon på elementer i NASAMS. NASAMS markedsføres internasjonalt av Raytheon som systemansvarlig i samarbeid med amerikanske myndigheter. Kongsbergs omfang er 3,7 milliarder kroner.

NASAMS er et forsvarssystem som er utviklet for forsvar av sivile- og militære installasjoner på bakken mot lufttrusler. I Norge ble det blant annet utplassert under President Obamas besøk ved fredsprisutdelingen i 2009. I USA har det døgnkontinuerlig de siste åtte årene blitt brukt til beskyttelse av luftrommet over hovedstaden Washington DC. Flere nasjoner har valgt NASAMS som luftvernsystem, blant annet Norge, Finland, Nederland, USA, Spania og nå altså Oman.

- Samarbeidet med Raytheon har gjennom mange år utviklet seg til et tett og sterkt partnerskap med et stort markedspotensial for våre luftvernløsninger. Denne avtalen med Oman er en den største enkeltstående leveransekontrakten i Kongsbergs historie og understreker hvilken posisjon NASAMS har internasjonalt, sier Walter Qvam, Konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

- NASAMS er det mestselgende luftvernsystem i sin klasse de siste 10 årene. Modulariteten og den åpne arkitekturen gjør at systemets ytelse kontinuerlig utvikles og er i stand til å møte den til enhver tid nyeste trussel. Dette gjør NASAMS til et naturlig valg som luftvernsystem i dag og for fremtiden, sier Harald Ånnestad, Administrerende Direktør i Kongsberg Defence Systems.

En bred base av norsk leverandørindustri er allerede engasjert i produksjonen av NASAMS. Dette vil øke med denne kontrakten. Kongsberg vil over tid ansette 50-100 nye medarbeidere som følge av dette.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.234