23948sdkhjf

Vik Ørsta investerer stort i egen produksjon

Vik Ørsta AS skal gjennomføre et investeringsprogram på 23,5 millioner kroner i 2014.
Investeringene vil gi en videre automatisering av produksjonen i Ørsta og i Vik i Sogn og vil bidra til styrket konkurransekraft, melder Vik Ørsta.

Dette er en del av et større investeringsprogram og investeringene skal gjennomføres over 18 måneder. Styret har godkjent første del av investeringsprogrammet.

- Det er svært positivt at eierne våre har så stor tro på Vik Ørsta at de velger å investere videre i norsk industri, sier adm. dir. Kjetil Nesset.

Vik Ørsta var tidlig ute både med laserteknikk og automatiserte produksjonslinjer med roboter. Første platelaseren ble tatt i bruk på midten av 1990-talet og var da en teknisk revolusjon i norsk industri.

- Vik Ørsta har fremdeles stort potensiale i å automatisere produksjonen. Automatisering er spesielt viktig pga. generell høy kostnadsutvikling for norsk industri, sier Nesset.

Han legger vekt på at produksjonen vil bli mer fleksibel og kostnadseffektiv og at skreddersøm i små serier blir mer lønnsomt. Denne kapasitetsøkning vil også i større grad gi muligheter for salg til annen industri i området. HMS, logistikk og kvalitet er stikkord for dette store investeringsprogrammet.

Robotisering
Produksjonsdirektør Henning Andre Melle framhever noen eksempler på nye maskiner og utstyr som blir å finne i fabrikkene i Vik og Ørsta for framtiden:

● Fabrikken i Vik i Sogn står framfor store forbedringer og vil bli betydelig robotisert og automatisert. Produksjonssjefen peker spesielt på to store investeringer: En robotisert knekke og en universalrobot for sveising og handtering av materiale.

● I Skorgeura i Ørsta vil vi få en egen produksjonslinje for koniske lysmaster, ny lakkboks i pulverlakkanlegget, forbedringer i varmforsinkingsanlegget og en robotisert produksjonslinje for montering av lysmastfundament.

● Til fabrikken i Hovden vil det bli investert i en ny og effektiv laser for skjæring av rør og profiler, robotisert produksjonslinje og kuleslynge for rensing av overflater.

- Investeringsprogrammet vårt inneholder viktig HMS-aspekt med tanke på ergonomi, arbeidsmiljø og trygghet. Vi vil øke kapasiteten vår og gi grunnlag for fortsatt vekst. I tillegg får vi en generell kvalitetsheving av produktene våre, oppsummerer adm. dir. Kjetil Nesset.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094