23948sdkhjf

Portugisiske ingeniører trives på Kongsberg

De siste fem årene har 50 portugisiske ingeniører fått jobb hos FMC Technologies på Kongsberg
FMC Technologies har 16700 ansatte globalt, fordelt på 27 lokasjoner i 16 land. Bare i Norge er det 3850 ansatte med hele 57 forskjellige nasjonaliteter.

For fem år siden bestemte de seg for å hente portugisiske ingeniører til Norge. I dag jobber 50 av dem på Kongsberg.

- Portugisiske ingeniører har god grunnkompetanse. Siden vi opererer i blant annet Brasil og Angola, er det i tillegg språklig sett gunstig med portugisere. Portugiserne er flinke til å tilpasse seg, og blir fort kjent i organisasjonen, forteller Human Resources Manager, Jørn Torstensen, som understreker at gode engelskkunnskaper er helt avgjørende for å få jobb i selskapet.

FMC Technologies vet hvor de skal lete og hva de skal se etter i jakten på dyktige portugisiske ingeniørhoder. Et jobbtilbud fra subsea-giganten betinger at man er villig til å flytte til Norge med hele familien.

- Siden 2007 har ingen av dem vi har ansatt sluttet. Vi har et veldig godt miljø, og er flinke til å følge opp. Når de kommer hit er vi behjelpelig med å ordne alt det praktiske fra husrom til bankkonto – enkelt og greit ting som er avgjørende for å få en god start i et nytt land, sier Torstensen.

Stortrives i FMC Technologies
Portugiserne Susanne Branco og Bruno Nuno stortrives i FMC Technologies:

- Det er veldig lett å bli kjent med menneskene her og du blir god mottatt, fulgt opp og tatt vare på. Vi er heldige som får muligheten til å jobbe med mange forskjellige oppgaver som byr på store utfordringer. Vi ser for oss mange år til i selskapet, sier de to.

- FMC Technologies er et globalt selskap og kan således tilby mange muligheter innenfor et vidt spekter av stillinger og arbeidsoppgaver. Det finnes mange muligheter for å gjøre karriere hos oss: En karrierevei følger ikke bestemte regler, men utvikles avhengig av personlighet, interesser og evner, sier Manager Marketing and Communications, Kjersti Løken.

FMC Technologies Eastern Region har ansatt mer enn 800 personer det siste året. Fortsatt er det flest nordmenn som jobber i selskapet.

- De fleste som jobber på Kongsberg er norske, men andelen nordmenn går ned. Vi rekrutterer mye mer utenfor Norge, enkelt og greit fordi Norge ikke er stort nok for oss. Vi har lykkes med integrering – og jeg tør påstå at dette har økt verdiskapning for oss. Vi er stolte av dette, sier Torstensen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125