23948sdkhjf

Seminar om undervannsanlegg

Petroleumstilsynet inviterer til seminar om undervannsanlegg. Forebygging av storulykker er et av temaene.
Tid: Tirsdag 25. mars 2014, kl. 09:00 – 15:30
Sted: Petroleumstilsynet sine lokaler i Stavanger

Bakgrunnen for seminaret er den store teknologiske utviklingen som har vært innen området subsea. Subseabrønner har eksistert i oljeindustrien siden tidlig 1960-talet, men fram til sent 1980-talet var dette en sjelden utbyggingsløsning, skriver Petroleumstilsynet i en melding.

Norge har vært i førersetet i teknologiutviklingen med en rekke store undervannsutbygginger på 1990- og 2000-talet. Gjennom denne satsingen er det bygget opp en omfattende kompetanse hos operatørselskap, leverandører, konsulentselskap og forskningsinstitusjoner, og Norge har og vært en sentral aktør i utviklingen av standarder på området.

Nye subseautfordringer
- Utviklingen mot høyere trykk og temperatur, dypere vann og mer fjerntliggende områder har ført til store endringer i utstyr knyttet til undervannsanlegg. Det er og flere undervannsanlegg fra tidligere store utbygginger på norsk sokkel som nærmer seg designlevetiden sin. Mange pågående prosjekt i planleggings- og implementeringsfasen gjør at vi forventer høy aktivitet knyttet til både vurdering av eldre anlegg for videre drift og installering av nye. Vi ser og at det kjem til nye aktører på norsk sokkel med operatøransvar for undervassanlegg, skriver Petroleumstilsynet.

Mål med seminaret
Målet med seminaret er å øke den generelle kunnskapen om integritetsstyring av undervannsanlegg og dele erfaringer fra design, installering og drift som kan bidra til risikoreduksjon og kontinuerlig forbedring.
Ptil har satt ut et oppdrag til en ekstern konsulent som skal oppsummere utviklingen for undervannsanlegg og se på framtidige utfordringer. Denne rapporten vil bli presentert på seminaret.

Programmet er under utarbeiding og vil bli publisert på Ptils nettside i løpet av februar.

Påmeldingsfrist: 17. mars.
Seminaret er gratis og vil holdes på engelsk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093