23948sdkhjf

FMC kårer årets teknologistudent

Romfysiker Øystein Grøndahl blir årets teknologistudent. FMC og Universum står bak kåringen.
Øystein Grøndahl tar en mastergrad i romfysikk ved Universitetet i Bergen og skilte seg ut med sine sterke akademiske resultater og imponerende engasjement ved siden av studiene.

-Det er en glede å dele ut denne prisen til en så verdig vinner. Hans brede engasjement for teknologifag og formidling, kombinert med sterke akademiske resultater, imponerte oss stort, sier Mariana Castro, HR-ansvarlig i FMC Technologies.

Prisen for årets teknologistudent deles ut hvert år av FMC Technologies i samarbeid med Universum. I tillegg til heder og ære får vinneren et reisegavekort på 20 000 kroner. Juryen vektlegger i sin vurdering kreativitet, initiativ samt at studenten gir av seg selv, sin kunnskap og sine erfaringer overfor omgivelsene. Et viktig kriterium er også studentens evne til å kombinere dette med sterke faglige resultater.

- Det er veldig hyggelig å få en slik positiv oppmerksomhet for å ha jobbet hardt over lengre tid, og det motiverer til videre arbeid. Det er nødvendig for industrien å engasjere studenter som studerer realfag og teknologi, og FMC gjør en viktig jobb ved å dele ut denne prisen. Reisegavekortet kommer nok godt med til sommeren, da jeg vurderer en tur til USA, blant annet for å lære mer om romfartsprogrammet, sier vinneren selv.

Grøndahl studerer romfysikk, et fagområde som kombinerer realfag og praktiske vinklinger, for eksempel ved bruk av radarer, raketter og satellitter. Ved siden av studiene jobber den ambisiøse studenten som høgskolelærer ved Høgskolen Stord/Haugesund, hvor han foreleser i matematikk og fysikk for førsteårs ingeniørstudenter. Dessuten er han fagansvarlig i studentorganisasjonen til Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08