23948sdkhjf

MRC Global kjøper Oljeserviceselskapet Stream for 1,6 milliarder

Begge selskaper driver innen rør, ventiler og instrumentering i oljebransjen, og med overtakelsen får det børsnoterte amerikanske selskapet for første gang fotfeste på den norske sokkel.
- MRC Global har fulgt Stream gjennom lang tid og er meget imponert over det arbeidet management, ansatte og eiere har gjort og de resultatene som er skapt. Selskapet er komplementært til MRC Global – samtidig som det tilfører noen nye spennende forretningsmuligheter. Vi ser frem til å få muligheten til å videreutvikle Stream og gjennom dette bygge en ledende posisjon også på norsk sokkel», sier utenlandssjef Rory Isaac fra MRC Global

Stream har hatt betydelig og lønnsom vekst siden selskapet ble fisjonert fra Bjørge AS ved inngangen til 2011, og vil i 2013 få omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner. Stream har i dag over 500 ansatte, fordelt på kontorer i Norge og Tyskland.

HitecVision og Converto Capital eier 96 prosent av selskapet og de selger nå denne andelen for 1,6 milliarder kroner. De resterende 4 prosentene eies av ledelsen i Stream.

Oppkjøpsprosessen forventes gjennomført i januar 2014, og medfører ingen organisatoriske endringer for Stream. Selskapet vil driftes videre med de samme tre divisjonene under navnene «MRC Energy Piping», «MRC Solberg & Andersen» og «MRC TeamTrade». Stream vil få en svært sentral rolle i MRC Global’s offshore kompetansesenter, hvor selskapet kan jobbe videre med målrettet vekst i andre viktige offshore markeder inkludert den britiske sokkel, Sørøst Asia og Australia.

Stream-gruppen er lokalisert i Stavanger, Bergen, Oslo, Kristiansund, Hammerfest, Porsgrunn, Trondheim, Hokksund, Frankfurt og Duisburg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266