23948sdkhjf

Dolwin Beta får bein å stå på

40 Aibel-medarbeidere var med på en gigantisk marin operasjon da vinnkraftplattformen Dolwin Beta søndag ble jekket ned på understellet ved verftet Drydocks World i Dubai.
- Klokken 17 på søndag lokal tid i Dubai ble operasjonen avsluttet. Da stod plattformdekket på understellet og nødvendig last var overført til dokkputene Operasjonen har gått som planlagt og vært en suksess, slår prosjektdirektør i Aibel Kjetil V. Jacobsen fast.

Dolwin Beta blir bygd hos underleverandør Drydocks World i Dubai. Torsdag i forrige uke startet arbeidet med å jekke opp det 10.000 tonn tunge plattformdekket fra en høyde på 1,8 meter til over 50 meter.

- Det har vært helt spektakulært å være vitne til. Dimensjonene er helt enorme, og det er vanskelig å se ut i fra bilder hvor stort dette er, sier prosjektdirektøren. Han er en av rundt 40 Aibel-medarbeidere som er utstasjonert i Dubai akkurat nå.

På fredag ble tørrdokken fylt med vann. Understellet og en lekter ble flyttet ut. Senere samme dag ble understellet flyttet inn igjen i dokken. Lørdag ble understellet satt i posisjon under plattformdekket. Søndag skjedde altså selve matingen.

- Drydocks og underleverandør ALE har, med god støtte av Aibels marine- og strukturavdelinger, gjennomført en kontrollert, sikker og vel utført operasjon, sier Jacobsen.

Plattformen er nå 70 meter høy. Den er 74 meter brei og 99 meter lang. Operasjonens kompleksitet underbygges av at Marine Warranty Surveyor underveis har utsted hele fire sertifikater for å dekke alle faser av operasjonen.

Dolwin Beta er et samarbeid mellom Aibel og ABB. Den skal stå i et stort vindparkområde på tysk sektor i Nordsjøen og konvertere vekselstrøm fra vindturbiner til likestrøm.

Over 2.000 arbeidere jobber nå med plattformen hos underleverandør Drydocks World i Dubai. I tiden framover skal plattformdekket og understellet sveises sammen. Aibel fortsetter utrustningen av plattformen. ABB skal samtidig installere konverteringsutstyret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.073