23948sdkhjf

Ormen Lange har gitt større ringvirkninger enn forventet

De lokale og regionale ringvirkningene av de fem første driftsårene av gassfeltet Ormen Lange er høyere enn forventet.
Det viser en ny analyse utført av Møreforskning på oppdrag for Norske Shell som kartlegger regionale leveranser fra Ormen Lange de første fem år i drift.

- Selv om resultatet for Molde-regionen prosentvis ligger omtrent på samme nivå som beskrevet i konsekvensutredningene før utbyggingen av Ormen Lange, er pengeverdien i de lokale og regionale leveransene langt høyere enn det som ble estimert den gang, sier Oddmund Oterhals, daglig leder og forskningsleder ved Møreforskning.

-Ormen Lange har betydd mye for kompetansebygging og teknologiutvikling for bedriftene som har vært involvert. Analysen synliggjør at denne type komplekse prosjekter bidrar sterkt til regional næringsutvikling, fortsetter Oterhals.

Landanlegget på Nyhamna har nå om lag 520 årsverk og 89% av disse er lokalisert i Midt-Norge. Omregnet til sysselsetting tilsvarer de regionale innkjøpene rundt 1000 årsverk i leverandørnæringene, melder Shell.

- Det ikke uventet at den tyngste involveringen fra lokalt og regionalt næringsliv ligger i den daglige driften av anlegget, sier områdedirektør Odin Estensen i Shell.

– Møreforsknings analyse viser at regionen har bygd mye relevant kompetanse nært Nyhamna, og det er god posisjonering for et anlegg som er ventet å ha lang levetid, sier Estensen videre.

Molde-regionen har levert varer og tjenester til landanlegget for 2,1 milliarder kroner i 5-års-perioden.

Midt-Norges andel for leveranser til drift av anlegget er 44%, mens Molde-regionens andel er 29%.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079