23948sdkhjf

Rolls-Royce skal levere skipsdesign og -utstyr til to nye offshorefartøy

Rolls-Royce har inngått kontrakt med kinesiske Sinopacific Shipbuilding Group Co. Ltd. på levering av design og integrerte utstyrspakker til to plattform forsyningsfartøy
De to PSV-er er av typen UT 771 WP. Fartøyene vil bli NIS-registrert.

Kontrakten inkluderer MTU-motorer i en integrert motor- og framdriftspakke. WP i typebetegnelsen forteller at fartøyene har den karakteristiske wave piercing baugen som reduserer bølgemotstanden i grov sjø.

– Denne kontrakten viser at Sinopacific har tillit til våre design og integrerte systemer, sier Ronny Pål Kvalsvik, salgssjef for offshore i Rolls-Royce.

Designet er utviklet i samarbeid med reder og verft, og det er lagt stor vekt på teknologi som sparer drivstoff og reduserer utslipp, og som samtidig gir høy sikkerhet og lave driftskostnader.

– Sinopacific samarbeider med de beste om løsninger som representerer merverdier for kundene våre. Vi er opptatt av å ha en åpen plattform for å dele og stimulere til bærekraftig innovasjon i skipsbygging, og samarbeidet med Rolls-Royce har vært viktig for oss, sier Vivian Ye, leder av selskapets Supply Chain Centre.

I tillegg til design og motorer, skal Rolls-Royce levere thrustere, elektrosystemer, bulkhåndteringsanlegg, dekksmaskineri, automasjons- og kontrollsystemer, samt dynamisk posisjoneringssystem, som holder fartøyet i posisjon uten bruk av ankere.

De to fartøyene skal leveres høsten 2015. Det er for tiden 22 Rolls-Royce UT-fartøyer under bygging i Kina. Mer enn 170 redere over hele verden har nå fartøyer med UT-design i sine flåter, melder Rolls Royce.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094