23948sdkhjf

Reinertsen etablerer nytt kontor for subsea i Oslo

Subsea-direktøren er allerede ansatt, nå trenger man 50 ingeniører og en bra lokasjon for å erobre havbunnen.
Reinertsen etablerer et helt nytt kontor for subsea i Oslo, og Martin Sørensen, med 14 års undervannserfaring fra FMC og GE, er hentet inn som direktør. Han har fått en klar utfordring; å etablere seg i markedet for levering av subsea-fabrikker, og han trenger 50 ingeniører for å erobre havbunnen.

Reinertsen starter opp det nye kontoret på Lilleaker, men leter etter en mer passende lokasjon, med god plass til utvidelse, nærhet til kunder og praktisk adkomst for nye medarbeidere.

Reinertsen har over lang tid bygget opp kompetanse på subsea, og sikret seg viktige rammeavtaler med operatørene på norsk sokkel.

- Vi ser at industrien går under vann, og vi har planlagt denne satsningen lenge. I Reinertsen har vi faget i hjertet. Derfor ventet vi tålmodig til vi fant en av de beste. Jeg er sikker på at Martin er rett person for å bygge opp dette kontoret, sier dr.ing. Torkild Reinertsen, administrerende direktør i Reinertsen AS.

Subseaavdelingen skal i første omgang jobbe med feltutvikling og tidligfasearbeid for operatørselskapene, med kompetansefokus på subsea-produksjonssystemer, -prosessering og -trykkøkning.

- Jeg ser store muligheter i Reinertsen. Satsingen bygges fra et selskap som allerede er en veletablert leverandør innen olje og gass. Med 1600 høykompetente ingeniører, 1000 fagarbeidere og verksteder både i Murmansk og på Orkanger i ryggen kan vi effektivt bygge subseasatsningen til nye høyder, sier Martin Sørensen, ny direktør i Subsea i Reinertsen.

Reinertsen er i dag hovedarkitekt for Shells undersjøiske prosjekter gjennom en langsiktig SURF- rammeavtale. I avtalen leverer Reinertsen engineering til Shells subsea-prosjekter på norsk sokkel, som for eksempel Ormen Lange.

- Vår ambisjon er at Reinertsen Subsea skal bli et ledende kompetansemiljø innen subsea feltutvikling, og en betydelig aktør i det voksende subsea-segmentet internasjonalt, men med hovedsete i Norge. Vi har allerede snakket med mange av kundene våre, og de er svært positive til satsningen, sier Torkild Reinertsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094