23948sdkhjf

Vanskelig kvartal for TTS

TTS Group kunngjør kvartalsresultatet tidligere enn planlagt grunnet betydelige negative avvik.
Oppbyggingen av en ledende markedsposisjon for avanserte offshorekraner for rigger og offshore-fartøyer, har vært mer krevende enn forutsatt. For å sikre leveranser til rett tid har det vært betydelige kostnadsoverskridelser både på ressurser og innkjøpte komponenter. I kvartalet var den samlede negative effekten av dette 30 millioner kroner, melder TTS.

I tillegg har et vanskelig marked for standard skip og utsettelser av en rekke kontrakter ført til økte avsetninger og kostnadsoverskridelser på pågående «heavy lift» kranprosjekter og dekksutstyr-leveranser. Dette hadde en negativ EBITDA-effekt på 20 millioner.

Resultatet for tredje kvartal er også påvirket av restrukturering av driften i Tyskland og avskrivning av varelager. Inkludert restruktureringskostnader og varelager, er den totale negative EBITDA effekt av dette ca. 15 millioner i kvartalet.

TTS er i brudd med sine lånebetingelser i tredje kvartal, og waiver er mottatt.

TTS vil rapportere en omsetning på 565 millioner kroner i tredje kvartal. Omsetningen hittil i år er 2 054 millioner kroner. TTS vil rapportere en negativ EBITDA på 60 millioner kroner. EBITDA hittil i år har vært 0.

Samlet ordreinngang i kvartalet var 890 millioner kroner, og ordrereserven ved utgangen av september var 2.85 milliarder . Ordrereserven økte ca. 500 millioner i kvartalet inklusive økning i joint ventures i Kina.

TTS Group har mottatt en betaling for det første året av en treårig «earn-out» avtale med Cameron knyttet til salget av boreutstyrsvirksomheten, på ca. 23 millioner kroner.

TTS Group ASA vil fremlegge sitt fullstendige kvartalsresultat 7. november.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078