23948sdkhjf

OTD 2013: Selvforsynte fyrlykter til nedlagte plattformer.

En fyrlykt ruver over ComPower sin stand på OTD. Bedriften har aldri tidligere vært med på OTD. De har hatt alt for travelt til å selge seg selv og sine spesielle produkter.
ComPower har stilt opp en fyrlykt fult utrustet med batterier, solcellepaneler, navigasjonsanlegg og radarreflektor på standen sin - 5217 i hall J. Produktet heter SCOL.
SCOL står for ”Self Contained Offshore Lighthouse” og er et selvdrevet fyrtårn basert på batteri og solcelleteknologi med landbasert kontroll og overvåkingsmulighet.

Systemsjef Lars Vassenden hos ComPower forklarer at disse enhetene er beregnet for plassering på elementer som blir stående tilbake under de forskjellige stadier av demontering av utrangerte oljerigger og andre strømløse installasjoner i Nordsjøen.

Enhetene består av en lampe og en aktiv radar reflektor som blir drevet av tolv solcellepanel, og er konstruert for å kunne tåle tøffe påkjenninger over lang tid.

Hver enhet inneholder også en stor batteribank som vil sørge for kontinuerlig drift gjennom de mørke vintermånedene i Nordsjøen.

Videre er enhetene også utstyrt med kontrollskap og fjernkommunikasjon vha GSM eller satellitt kommunikasjon, og kan på denne måten overvåkes og betjenes fra land eller fartøy.

Enhetene monteres ved at en bunnplate med en sentrert søyle sveises fast på installasjonen. Enheten løftes siden på plass ved hjelp av helikopter eller kran.

Compower har selv utviklet SCOL og bygger alt selv i Bergen hvor ComPower holder til.
Plattformer blir oftere forlatt enn en skulle tro og derfor har ComPower i det daglige veldig travelt og har av den grunn aldri vært på OTD tidligere.

- Vi har hatt alt for travelt til å selge selv oss selv og våre produkt, sier Lars Vassenden med et smil.

Han forventer å møte både nye og gamle kunder.

Leverer også nødstrøms-anlegg
Utover SCOL leverer ComPower også nødstrøms-anlegg – blant annet til plattformer og skip.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.208